Leiden krijgt kunstwerk in fietstunnel Hofweg

6 april 2021 – M2uur bv heeft van aannemerscombinatie Comol5 opdracht gekregen voor ontwerp, productie en montage van een kunstwerk in fietstunnel Hofweg te Leiden.

De fietstunnel is door de verbreding van de A4 ruim honderd meter in lengte geworden. Om de sociale veiligheid te vergroten zijn er lichtkoepels geplaatst en is er ruimte bedacht voor een kunstwerk op de wand. Als in mei de natuur fris groen is gaat M2uur foto’s maken van het zo typerende polderlandschap. De foto’s worden verwerkt in twee grootse panorama’s van 40 en 60 meter lengte. Het beeld wordt gereproduceerd op glasvezel versterkte steencomposiet panelen van het Noorse bedrijf Steni. De verwachting is dat in september 2021 het panorama opgeleverd wordt.

Created with Sketch. Terug naar overzicht Created with Sketch. Created with Sketch.

In opdracht van de Provincie Zuid-Holland is Comol5 verantwoordelijk voor de ombouw van knooppunt Leiden West, de bouw van de nieuwe N434 met geboorde tunnel en de aanpassingen aan de A4 en de A44. Architectenbureau wUrck uit Rotterdam ontwierp fietstunnel Hofweg en de tunnelmonden van de nieuwe 2500 meter lange Corbulotunnel.

Afbeelding van Jort Theeuwen

Created with Sketch. Terug naar overzicht Created with Sketch. Created with Sketch.