Appartementencomplex De Buigerij

Technische opmaak, productie en montage van een fotografische print op de kopgevel van een appartementencomplex in Hengelo.

PROJECTOMSCHRIJVING
Van Wijnen Ontwikkeling en de Gemeente Hengelo hebben het oude fabrieksterrein van Stork en Dikkers herontwikkeld tot het Hart van Zuid. Dit nieuwe stadsdeel gaat plaats bieden aan woningbouw, bedrijfsruimtes, scholen en recreatievoorzieningen.

Een van de appartementcomplexen in het Hart van Zuid is 'De Buigerij'. Het complex is op de plaats gekomen van de oude pijpenbuigerij van Stork. Een deel van de gevel van de voormalige fabriek is blijven staan. Achter deze half-open façade is door Dick van Gameren Architecten een gevelvullende fotografische print van het interieur van de fabriek bedacht. M2uur BV kreeg opdracht voor de opmaak, productie en montage van deze print.

Het beeldmateriaal uit de Stork Collectie van het Historisch Centrum Overijssel is door M2uur BV aangepast en digitaal verdeeld over circa 40 delen. Deze delen zijn vervolgens samengevoegd tot een optimale plaathoeveelheid met een minimale uitval van materiaal. De opgemaakte bestanden zijn aangeleverd voor productie bij fabrikant Abet op 6 mm dik print-hpl in exterieure kwaliteit.

Op de binnenspouwbladen heeft M2uur BV eerst de achterconstructie en isolatie aangebracht. Vervolgens zijn de platen print-hpl verwerkt tot montageklare panelen. De panelen zijn middels kit en tape onzichtbaar bevestigd op verduurzaamd plaatdragend stijl- en regelwerk. In combinatie met het fragment van de oude gevel van de pijpenbuigerij vormt de gevelvullende print een zeer opvallende en blijvende herinnering aan het rijke industriële verleden van Hengelo.

UITERLIJK MAAKT INZICHTELIJK
De opdrachtgever treft in M2uur BV een partner die zorg draagt voor alle facetten van het realisatietraject: ontwikkeling kunstwerk, materiaalonderzoek, prijs- en conceptvorming, productie, planning, begeleiding, montage en kostenbewaking.

M2uur BV betekent voor de opdrachtgever een totaalpakket aan diensten en producten, vakmanschap en specialistische kennis onder handbereik.

één aanspreekpunt
één coördinatiepunt
één kwaliteitscontrolepunt
één uniforme aansprakelijkheid
één prijs

Created with Sketch. Created with Sketch.
Created with Sketch. Created with Sketch. Created with Sketch. Terug naar overzicht
M²uur

Projectgegevens

  • Opdrachtgever:Van Wijnen, Eibergen
  • Architect:Dick van Gameren, Amsterdam
  • Ontwerper:Dick van Gameren, Amsterdam
  • Locatie:Kopgevel complex
  • Materiaal:6 mm exterieur Abet print-hpl
  • Afmeting:circa 120 m2
Download de projectkaart
Created with Sketch. Created with Sketch. Created with Sketch. Terug naar overzicht