Bedrijfsverzamelgebouw De Spinnerij

Digitale en technische opmaak en uitwerking van gevelbekleding voor bedrijfsverzamelgebouw te Enschede.

PROJECTOMSCHRIJVING
Fabriekscomplex 'De Spinnerij' in Enschede stond al jarenlang leeg, totdat besloten werd het pand grootschalig te renoveren tot bedrijfsverzamelgebouw. 24h Architecture verwerkte in het ontwerp enorme foto's van het interieur van de oude textielfabriek om de herinnering aan de originele bestemming levend te houden. M2uur BV werd door aannemer Plegt-Vos Bouw gevraagd de complexe opgave van opmaak en technische uitwerking uit te voeren.

De historische foto's, refererend aan de oude fabriek, zijn eerst voor elk geveldeel in een specifiek kleurprofiel omgezet. Vervolgens zijn de maten van de kozijnen en ramen ingemeten en is voor elk paneel een opmaakstramien opgesteld. Gezien de leeftijd en de bouwtechnische staat van het gebouw bleek dit een zeer precies en tijdrovend karwei te zijn. Geen enkel kozijn was loodrecht en gelijk aan elkaar. De drie gekozen basisfoto's zijn vervolgens verdeeld over circa 350 kleinere delen. Om montage te vergemakkelijken zijn op alle panelen coderingen aangebracht die corresponderen met de werktekeningen. De 350 delen zijn tenslotte weer gebundeld tot 140 lay-outs voor een optimale productie met zo min mogelijk uitval en afval. Ondersteund door kleurproeven en proefstalen zijn de bestanden aangeleverd bij Abet Laminati voor reproductie op 8 mm dik Print-HPL.

Van dichtbij gezien leveren de extreem vergrote foto's een vervreemdend beeld van dansende pixels op die pas vanaf een afstand samensmelten tot coherente beelden. De monumentale prints op de gevel geven het gebouw een unieke touch die de gebruikers ervan nog lang mag inspireren. Tevens is met de inzet van de foto's een mooie en blijvende herinnering gecreëerd van de rijkelijke textielindustrie die Enschede zo eigen was.

VAKMANSCHAP ONDER HANDBEREIK
Het exterieur en interieur van een gebouw visualiseren de identiteit van de gebruiker van dit gebouw. Wand- en gevelbekleding vormen daarom een steeds hoger aandachtspunt binnen de architectuur. M2uur BV voorziet in deze groeiende vraag naar een creatieve invulling van wanden en gevels.

M2uur BV biedt een totaalpakket aan diensten en producten, vakmanschap en specialistische kennis om ieder idee te verwerken tot een groots gebaar.

één aanspreekpunt
één coördinatiepunt
één kwaliteitscontrolepunt
één uniforme aansprakelijkheid
één prijs

Created with Sketch. Created with Sketch.
Created with Sketch. Created with Sketch. Created with Sketch. Terug naar overzicht
M²uur

Projectgegevens

  • Opdrachtgever:Plegt-Vos Bouw, Oldenzaal
  • Architect:24h Architecture, Rotterdam
  • Ontwerper:24h Architecture, Rotterdam
  • Locatie:Gevels
  • Materiaal:Print-HPL
  • Afmeting:ca. 350 m2
Download de projectkaart
Created with Sketch. Created with Sketch. Created with Sketch. Terug naar overzicht