Brede school ’t Lint

Ontwikkeling, productie en montage van een kunstwerk in de centrale hal van brede school ‘t Lint in Den Hoorn.

PROJECTOMSCHRIJVING
In september 2007 werd in Den Hoorn (ZH) een gloednieuwe multifunctionele accommodatie (MFA) opgeleverd. Het gebouw, ontworpen door Spring Architecten, biedt onderdak aan drie basisscholen, een kinderdagverblijf en een peuterspeelzaal. In een vroeg stadium van de bouw nam Spring Architecten contact op met M2uur bv over een creatieve invulling van een 25 meter lange balustrade in de centrale hal. De Gemeente Midden-Delfland stelde een budget beschikbaar voor de realisatie van dit kunstwerk.

De toekomstige gebruikers van de MFA werden door M2uur bv betrokken bij de totstandkoming van het werk. Zo kozen zij uit de door M2uur bv voorgestelde kunstenaars voor Stefan Venbroek als uitvoerend ontwerper. Venbroek is illustrator en multi-mediaal kunstenaar. Voor het MFA maakte hij een collage van illustraties en fotografische beelden. In het werk komen onderwerpen terug die door de gebruikers van het gebouw zijn aangedragen. De gebruikte kleuren in het ontwerp zijn afgeleid uit het kleurenpalet dat is gebruikt voor het interieur en exterieur van de MFA. Op deze wijze vormt het kunstwerk een integraal en persoonlijk onderdeel van het gebouw.

Het definitieve ontwerp is digitaal en technisch opgemaakt en uitgewerkt en vervolgens full-colour geprint op Airtex. De delen Airtex zijn middels verlijming rechtstreeks aangebracht op de wand. Het kleurrijke en enorme ontwerp in de centrale hal geeft MFA Het Lint een bijzondere uitstraling: een plek waar leerlingen, leraren en andere gebruikers zich snel thuis zullen voelen.

VAKMANSCHAP ONDER HANDBEREIK
Het exterieur en interieur van een gebouw visualiseren de identiteit van de gebruiker van dit gebouw. Wand- en gevelbekleding vormen daarom een steeds hoger aandachtspunt binnen de architectuur. M2uur BV voorziet in deze groeiende vraag naar een creatieve invulling van wanden en gevels.

M2uur BV biedt een totaalpakket aan diensten en producten, vakmanschap en specialistische kennis om ieder idee te verwerken tot een groots gebaar.

één aanspreekpunt
één coördinatiepunt
één kwaliteitscontrolepunt
één uniforme aansprakelijkheid
één prijs

Created with Sketch. Created with Sketch.
Created with Sketch. Created with Sketch. Created with Sketch. Terug naar overzicht
M²uur

Projectgegevens

  • Opdrachtgever:Gemeente Midden-Delfland, Schipluiden
  • Architect:Spring Architecten, Rotterdam
  • Ontwerper:M2uur bv , Stefan Venbroek
  • Locatie:Centrale hal
  • Materiaal:450 gr/m2 Airtex
  • Afmeting:Circa 50 m2
Download de projectkaart
Created with Sketch. Created with Sketch. Created with Sketch. Terug naar overzicht