Crematorium Haarlemmermeer

Ontwerp, productie en montage van diverse kunstwerken in crematorium en uitvaartcentrum Haarlemmermeer te Nieuw-Vennep.

PROJECTOMSCHRIJVING
Aan de hoofdvaart tussen Nieuw-Vennep en Hoofddorp is een nieuw crematorium en uitvaartcentrum gebouwd. Het markante ontwerp van Rienks Architecten is fraai gesitueerd in het typische polderlandschap. M2uur BV kreeg opdracht om het interieur te verfraaien met een serie sfeerversterkende prints.

Beeldend kunstenaar Kim Heesakkers maakte de ontwerpen. Zij componeert samengestelde, collageachtige ontwerpen uit foto's, teksten en illustraties. Kim maakt de beelden met behulp van de computer. Door de combinatie van de diverse foto’s en andere elementen ontstaan er gecompliceerde beelden. De kijker wordt uitgenodigd om mee te gaan op een dynamische reis in een wereld van landschappen, culturen en steden. Het samengaan van verschillende sferen, kleuren en composities maken dat elke prent een beleving wordt. Het geeft een aanzet om steeds meer details te vinden. Beelden om te beleven. Heesakkers gebruikte onder andere tientallen foto's van reeds verdwenen boerderijen uit de omgeving, schetsen van de architect en beelden uit haar archief. De combinatie van natuur en gebouwde omgeving sluit direct aan op de ontwerpvisie van het gebouw.

De ontwerpen zijn op een aantal verschillende materialen uitgevoerd. In de aula's is gekozen voor akoestische doeken in frames. In de familiekamers en koffiekamer is gewerkt met aluminium composiet panelen. Daarnaast is een schuifwand bekleed met vinylfolies.

De ontwerpen zijn sfeervol, subtiel en fungeren als tweede huisstijl voor het gebouw. Door de gelaagdheid blijven de ontwerpen boeien: hoe meer je kijkt, des te meer je ontdekt. Naast decoratief, zijn de werken functioneel in oriëntatie en akoestiek.

VAKMANSCHAP ONDER HANDBEREIK
Het exterieur en interieur van een gebouw visualiseren de identiteit van de gebruiker van dit gebouw. Wand- en gevelbekleding vormen daarom een steeds hoger aandachtspunt binnen de architectuur. M2uur BV voorziet in deze groeiende vraag naar een creatieve invulling van wanden en gevels.

M2uur BV biedt een totaalpakket aan diensten en producten, vakmanschap en specialistische kennis om ieder idee te verwerken tot een groots gebaar.

één aanspreekpunt
één coördinatiepunt
één kwaliteitscontrolepunt
één uniforme aansprakelijkheid
één prijs

Created with Sketch. Created with Sketch.
Created with Sketch. Created with Sketch. Created with Sketch. Terug naar overzicht
M²uur

Projectgegevens

  • Opdrachtgever:PC Hooftgroep, Amsterdam
  • Architect:Rienks Architecten, Breda
  • Ontwerper:Kim Heesakkers, M2uur bv
  • Locatie:Binnenwanden
  • Materiaal:Akoestisch deco doek in aluminium frame
  • Afmeting:70m2
Download de projectkaart
Created with Sketch. Created with Sketch. Created with Sketch. Terug naar overzicht