Cultuurhuis Oudewater

Technische opmaak en productie van gesublimeerde aluminium gevelbekleding voor Cultuurhuis te Oudewater.

PROJECTOMSCHRIJVING
In het Utrechtse Oudewater is een multifunctioneel cultuurhuis gebouwd naar ontwerp van ZEEP Architecten. Het gebouw huisvest onder andere twee scholen, een bibliotheek en diverse culturele organisaties. Het hart van het gebouw wordt gevormd door een centrale ontmoetingsruimte die te gebruiken is voor muziek, theater, sport en spel. Om de identiteit van het gebouw te versterken, stelde ZEEP Architecten een typografisch ontwerp voor op de gevelvlakken tussen de raampartijen.

M2uur BV kreeg van aannemer BSM Lijmtechniek opdracht voor de opmaak en productie van de gevelbekleding. Allereerst werd het typografisch ontwerp van ZEEP technisch opgemaakt en verdeeld over 58 panelen. Daarna zijn de opmaken gereproduceerd op aluminium panelen. Onder vacuümdruk en verhitting zijn inktdeeltjes aangebracht in een natte coating op het aluminium. Deze sublimatietechniek levert een kras-, kleur- en weerbestendige bedrukking op. BSM Lijmtechniek monteerde de panelen middels blinde verlijming aan de gevels.

De gevelbekleding maakt de functies van Cultuurhuis Oudewater op een originele wijze inzichtelijk. De uitvoering in gesublimeerde aluminium panelen is niet alleen hufterproof en bijzonder duurzaam, maar levert ook een sprankelende, briljante print.

UITERLIJK MAAKT INZICHTELIJK
De opdrachtgever treft in M2uur BV een partner die zorg draagt voor alle facetten van het realisatietraject: ontwikkeling kunstwerk, materiaalonderzoek, prijs- en conceptvorming, productie, planning, begeleiding, montage en kostenbewaking.

M2uur BV betekent voor de opdrachtgever een totaalpakket aan diensten en producten, vakmanschap en specialistische kennis onder handbereik.

één aanspreekpunt
één coördinatiepunt
één kwaliteitscontrolepunt
één uniforme aansprakelijkheid
één prijs

Created with Sketch. Created with Sketch.
Created with Sketch. Created with Sketch. Created with Sketch. Terug naar overzicht
M²uur

Projectgegevens

  • Opdrachtgever:BSM Lijmtechniek, Enschede
  • Architect:ZEEP Architecten, Amersfoort
  • Locatie:Gevels
  • Materiaal:Gesublimeerd aluminium
  • Afmeting:circa 100 m2
Created with Sketch. Created with Sketch. Created with Sketch. Terug naar overzicht