Dagbestedingscentrum Waldeck

Fotografie, productie en montage van wandpanelen met geïntegreerde prints in dagbestedingscentrum Waldeck te Den Haag.

PROJECTOMSCHRIJVING
Middin is een zorginstelling in Zuid-Holland die ruim 4000 cliënten in brede zin ondersteuning biedt. Werkplaats Waldeck is een van de vestigingen van Middin in Den Haag. Bij de locatie AC Waldeck werken mensen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking. Door hun werk vergroten de cliënten hun vaardigheden. Zo ontwikkelen ze zich en hebben ze de mogelijkheid een bijdrage te leveren aan de maatschappij. De werkzaamheden zijn divers: van technische werkzaamheden of oude meubels opknappen tot productiewerk. En van het leveren van diensten aan zorg- en welzijnsorganisaties tot het maken van producten voor de Middin-cadeauwinkels.

Naar ontwerp van Ockenburgh Architectuur & Bouwkunde is het gebouw grootschalig verbouwd en gemoderniseerd. Een echte blikvanger in het nieuwe Waldeck wordt gevormd door de toepassing van wandvullende fotografische werken. M2uur bv is door de architect benaderd om dit ontwerpidee uit te werken en te realiseren.

Martijn Bronswijk, huisfotograaf van M2uur bv , verzorgde de fotografie voor twee grote panorama's en zeven losse werken. Voor de panoramische foto's maakte hij gebruik van een robotarm om giga panorama's te kunnen realiseren. Met deze techniek worden tientallen foto's tot één doorlopend beeld gemonteerd. Het eindresultaat kent hierdoor een ongekend hoge resolutie en een sprankelende kleuropbouw.

Na technische opmaak zijn de beelden gereproduceerd op Duho Digital® van Saréco. Deze gemelamineerde MDF wandpanelen zijn zeer duurzaam, want kras-, stoot- en kleurbestendig. Stootbestendig was een belangrijke eis aangezien binnen de werkplaats veel met rolstoelen gereden wordt. De panelen zijn uiteindelijk blind verlijms op de wanden waardoor een mooie vlakke wand is ontstaan. Op enkele posities waar het MDF niet toegepast kon worden, zoals deuren en radiatoren, zijn de prints uitgevoerd in gelamineerde vinylfolies.

De wandvullende prints zijn herkenbaar en scheppen rust, maar blijven door de hoge detailgraad blijvend boeiend. Werkplaats Waldeck beschikt over een unieke en duurzame toepassing die de sfeer en uitstraling van het gebouw op een geweldige manier versterkt.

UITERLIJK MAAKT INZICHTELIJK
De opdrachtgever treft in M2uur BV een partner die zorg draagt voor alle facetten van het realisatietraject: ontwikkeling kunstwerk, materiaalonderzoek, prijs- en conceptvorming, productie, planning, begeleiding, montage en kostenbewaking.

M2uur BV betekent voor de opdrachtgever een totaalpakket aan diensten en producten, vakmanschap en specialistische kennis onder handbereik.

één aanspreekpunt
één coördinatiepunt
één kwaliteitscontrolepunt
één uniforme aansprakelijkheid
één prijs

Created with Sketch. Created with Sketch.
Created with Sketch. Created with Sketch. Created with Sketch. Terug naar overzicht
M²uur

Projectgegevens

  • Opdrachtgever:Middin, Rijswijk
  • Architect:Ockenburgh Architectuur & Bouwkunde, Den Haag
  • Ontwerper:M2uur bv , Martijn Bronswijk
  • Locatie:Binnenwanden
  • Materiaal:Duho Digital® MDF
  • Afmeting:Ca 100 m2
Download de projectkaart
Created with Sketch. Created with Sketch. Created with Sketch. Terug naar overzicht