Deventer ziekenhuis glas

Ontwikkeling, productie en montage van unieke fotoprints op glaswanden in het Deventer Ziekenhuis.

PROJECTOMSCHRIJVING
Voor de nieuwbouw van het Deventer Ziekenhuis ontwikkelde en realiseerde M2uur BV alle in het interieur geïntegreerde natuurprints. Deze prints vormen een concrete invulling van het principe van de ‘healing environment’. Dit principe heeft door middel van kleur en licht een positieve invloed op het welzijn en de genezing van de cliënt. De kleur van de bloemen is afgestemd op de kleurstelling van elke poli. Zodoende spelen de prints niet alleen een belangrijke rol in de ‘helende omgeving’, maar ook in de oriëntatie van de bezoeker.

Het zogenaamde serviceblok, de receptie, de achterwand van de balie urologie en het stiltecentrum zijn deels opgetrokken uit glazen panelen. Op basis van het door M2uur BV en fotografe Maresa Buijs ontwikkelde thematische concept voor het ziekenhuis, schoot Buijs diverse series beeld voor deze glazen panelen.

Op basis van de eerste ideeën van de interieurarchitect stelden M2uur BV en fotografe Maresa Buijs een concept op rond het thema ‘bloemen’. Interieurarchitect en de kleur- en interieurcommissie van het ziekenhuis selecteerden de definitieve beelden. Wild gras voor de receptie en het 30 meter lange serviceblok en een pluizige paardenbloem voor het stiltecentrum. Voor urologie een bloem in de stijl van de andere poliklinische achterwanden.

De beelden zijn, na technische opmaak, met een uv-werende inkt full-colour geprint op een semi-transparant vinyl. Het vinyl is afgewerkt met een beschermlaminaat en direct op de glazen panelen aangebracht. De prints hebben een transparante uitstraling, maar bieden voldoende privacy voor arts en patiënt. Aanlichting van de ruimtes achter het glas zorgt voor een prachtig effect en maakt de ruimtes zeer herkenbaar. Naast de prints op de glaswanden, realiseerde M2uur BV ook prints op deuren, wanden en schermen.

UITERLIJK MAAKT INZICHTELIJK
De opdrachtgever treft in M2uur BV een partner die zorg draagt voor alle facetten van het realisatietraject: ontwikkeling kunstwerk, materiaalonderzoek, prijs- en conceptvorming, productie, planning, begeleiding, montage en kostenbewaking.

M2uur BV betekent voor de opdrachtgever een totaalpakket aan diensten en producten, vakmanschap en specialistische kennis onder handbereik.

één aanspreekpunt
één coördinatiepunt
één kwaliteitscontrolepunt
één uniforme aansprakelijkheid
één prijs

Created with Sketch. Created with Sketch.
Created with Sketch. Created with Sketch. Created with Sketch. Terug naar overzicht
M²uur

Projectgegevens

  • Opdrachtgever:Deventer Ziekenhuis
  • Architect:De Jong Gortemaker Algra architecten en ing
  • Ontwerper:Maresa Buijs, M2uur BV
  • Locatie:Diverse glaswanden
  • Materiaal:Transparant vinyl
Download de projectkaart
Created with Sketch. Created with Sketch. Created with Sketch. Terug naar overzicht