Deventer Ziekenhuis Wanden

Ontwikkeling, productie en montage van geïntegreerde prints op achterwanden van polikliniekbalies in het Deventer Ziekenhuis.

PROJECTOMSCHRIJVING
Voor het Deventer Ziekenhuis realiseerde M2uur BV alle geïntegreerde prints. Deze prints vormen een concrete invulling van het principe van de ‘healing environment’. Dit principe heeft door middel van kleur en licht een positieve invloed op het welzijn en de genezing van de cliënt.

Veertien achterwanden van de polikliniekbalies in de centrale hal zijn voorzien van prints. Op basis van de eerste ideeën van de interieurarchitect stelden M2uur BV en fotografe Maresa Buijs een concept op rond het thema ‘bloemen’. Binnen dit concept schoot Buijs een groot aantal beelden van veldbloemen. De kleur- en interieurcommissie selecteerde samen met de interieurarchitect de veertien definitieve beelden.

Dertien beelden zijn, na technische opmaak, gereproduceerd op 65 panelen gemelamineerd MDF. De prints worden tegen krassen en verkleuring beschermd door de melamine toplaag en zijn hierdoor onderhoudsarm en vochtwerend. De veertiende wand, de enige met een deur, is uitgevoerd in 0,9 mm print-hpl verlijmd op MDF. De kleur van de bloemen is afgestemd op de kleurstelling van elke poli. Zodoende spelen de prints niet alleen een belangrijke rol in de ‘helende omgeving’, maar ook in de oriëntatie van de bezoeker.

VAKMANSCHAP ONDER HANDBEREIK
Het exterieur en interieur van een gebouw visualiseren de identiteit van de gebruiker van dit gebouw. Wand- en gevelbekleding vormen daarom een steeds hoger aandachtspunt binnen de architectuur. M2uur BV voorziet in deze groeiende vraag naar een creatieve invulling van wanden en gevels.

M2uur BV biedt een totaalpakket aan diensten en producten, vakmanschap en specialistische kennis om ieder idee te verwerken tot een groots gebaar.

één aanspreekpunt
één coördinatiepunt
één kwaliteitscontrolepunt
één uniforme aansprakelijkheid
één prijs

Created with Sketch. Created with Sketch.
Created with Sketch. Created with Sketch. Created with Sketch. Terug naar overzicht
M²uur

Projectgegevens

  • Opdrachtgever:Interfurn, Winschoten, Deventer Ziekenhuis
  • Architect:De Jong Gortemaker Algra architecten en ing.
  • Ontwerper:Maresa Buijs, M2uur BV
  • Materiaal:Gemelamineerd MDF
Download de projectkaart
Created with Sketch. Created with Sketch. Created with Sketch. Terug naar overzicht