Gelre Ziekenhuis Apeldoorn

Ontwerp, productie en montage van een kunstwerk in de centrale hal van het Lukas Ziekenhuis te Apeldoorn.

PROJECTOMSCHRIJVING
Het Lukas Ziekenhuis maakt na een fusie onderdeel uit van de Gelre Ziekenhuizen. Om hoogwaardige zorg te kunnen bieden, is het gebouw drastisch verbouwd, uitgebreid en gemoderniseerd. De Business Art Service kreeg opdracht om de kunst en verdere aankleding van het interieur te verzorgen. Vlak voor de officiële opening wendde de BAS zich tot M2uur om vorm en inhoud te geven aan een unieke creatieve invulling van een betonnen wand in het hart van het gebouw. In samenspraak met de kunstcommissie van het ziekenhuis werd besloten tot een panoramisch landschap met grafische elementen.

Fotograaf Isaac Tahapary fotografeerde een panorama van het typische IJssellandschap. Beeldend kunstenaar Lisa van Noorden voorzag het fotografisch beeld van illustraties. Kenmerkende elementen uit het beeld zijn door haar geaccentueerd en uitvergroot, zodat een boeiend en gelaagd beeld ontstond. De rivier symboliseert de verbondenheid van de vestigingen in Apeldoorn en Zutphen en past in het concept voor de kunsttoepassingen in het gebouw. Bovendien vormt het 24 meter lange werk een boeiend contrast met de strakke lijnen van het atrium.

Het ontwerp is full-colour geprint op zelfklevend vinyl dat is voorzien van een beschermend laminaat. Het bedrukte vinyl is aangebracht op lichtgewicht forexpanelen die direct op de betonnen wand bevestigd zijn. Tussen het eerste gesprek en de montage lag een periode van slechts twee weken. Dat is met recht uniek te noemen.

UITERLIJK MAAKT INZICHTELIJK
De opdrachtgever treft in M2uur BV een partner die zorg draagt voor alle facetten van het realisatietraject: ontwikkeling kunstwerk, materiaalonderzoek, prijs- en conceptvorming, productie, planning, begeleiding, montage en kostenbewaking.

M2uur BV betekent voor de opdrachtgever een totaalpakket aan diensten en producten, vakmanschap en specialistische kennis onder handbereik.

één aanspreekpunt
één coördinatiepunt
één kwaliteitscontrolepunt
één uniforme aansprakelijkheid
één prijs

Created with Sketch. Created with Sketch.
Created with Sketch. Created with Sketch. Created with Sketch. Terug naar overzicht
M²uur

Projectgegevens

  • Opdrachtgever:Kunst.nl, Raamsdonkveer
  • Architect:a/d Amstel Architecten, Amsterdam
  • Ontwerper:M2uur bv, Isaac Tahapary & Lisa van Noorden
  • Locatie:betonwand in atrium
  • Materiaal:Vinyl op forex
  • Afmeting:Circa 60 m2
Download de projectkaart
Created with Sketch. Created with Sketch. Created with Sketch. Terug naar overzicht