Gelre Ziekenhuis Zutphen

Ontwerp, productie en montage van een kunstwerk naar ontwerp van Astrid Moors voor de centrale hal in het Gelre Ziekenhuis in Zutphen.

PROJECTOMSCHRIJVING
Voor de opening van het Gelre Ziekenhuis in Zutphen besloten de samenwerkende bouwende en ontwerpende partijen een kunstwerk aan te bieden. M2uur bv werd benaderd voor de realisatie van dit bijzondere geschenk. Als eerste schreef M2uur bv een pitch uit onder de kunstenaars uit haar netwerk. Het schetsidee van Astrid Moors viel het meest in de smaak. 'De Wandeling' is een multidisciplinair kunstwerk dat bestaat uit grafische en typografische elementen. Moors ontleende inspiratie aan een verhaal van Martin van Dalen over zijn wandeltocht over het Hanzestedenpad.

In het ritme van verschillende frames voor animatie zijn illustraties van een mensfiguur met zijn hond en hun voetsporen toegevoegd. Het kunstwerk is uitgevoerd op zes gegoten acrylaatpanelen, waarop een fragment uit het verhaal van Van Dalen is aangebracht. De illustratieve elementen zijn met een lasertechniek in het acrylaat gezet. De panelen zijn gemonteerd in aluminium profielen waarin led-strips verwerkt zijn. De van kleur veranderende verlichting zorgt voor de illusie van beweging en een continue transformerend en boeiend blijvend kunstwerk.

UITERLIJK MAAKT INZICHTELIJK
De opdrachtgever treft in M2uur BV een partner die zorg draagt voor alle facetten van het realisatietraject: ontwikkeling kunstwerk, materiaalonderzoek, prijs- en conceptvorming, productie, planning, begeleiding, montage en kostenbewaking.

M2uur BV betekent voor de opdrachtgever een totaalpakket aan diensten en producten, vakmanschap en specialistische kennis onder handbereik.

één aanspreekpunt
één coördinatiepunt
één kwaliteitscontrolepunt
één uniforme aansprakelijkheid
één prijs

Created with Sketch. Created with Sketch.
Created with Sketch. Created with Sketch. Created with Sketch. Terug naar overzicht
M²uur

Projectgegevens

  • Opdrachtgever:Bouw- en installatiebedrijven nieuwbouw
  • Ontwerper:M2uur bv , Astrid Moors
  • Locatie:Hal
  • Materiaal:Acrylaatpanelen, led-verlichting
  • Afmeting:Circa 15 m2
Download de projectkaart
Created with Sketch. Created with Sketch. Created with Sketch. Terug naar overzicht