Gemeentehuis Lochem

Ontwerp, productie en montage van kunstuitingen op glas en bewegwijzering in nieuw gemeentehuis van Lochem.

PROJECTOMSCHRIJVING
Als gevolg van de gemeentelijke herindelingen besloot Lochem tot de bouw van een nieuw gemeentehuis. Rau Architecten ontwierp het transparante, duurzame en toegankelijke gebouw. Studio Groen+Schild maakte het
interieurplan en stelde voor een aantal glazen wanden en ruimtes te voorzien van kunstzinnige uitingen. Enerzijds om de privacy te vergroten, anderzijds als herkenningsteken binnen het gebouw.

M2uur BV verwierf opdracht voor het realiseren van de artistieke toepassingen en daarnaast voor de bewegwijzering. Jean Klare, grafisch vormgever, werd aangetrokken voor de ontwerpen, typografie en beeldtaal. Meest in het oog springend zijn de sterk grafische ontwerpen op de glas­wanden. De ontwerpen symboliseren de knooppunten, verwevenheid en eigenheid van de kernen van de nieuwe gemeente Lochem.

Uitgevoerd op glasheldere folies met witprints en één sterke steunkleur blijft het transparante, open karakter van het gebouw grotendeels bewaard.
De elementen waaruit de ontwerpen bestaan, zijn in hoge mate te modificeren. Waar gewenst kan de transparantie toe- of afnemen. Uit deze vormentaal is ook de bewegwijzering afgeleid en zodoende is een sterke samenhang geborgd.

Door in nauwe samenspraak met architect, interieurarchitect en eindgebruikers te werken, is M2uur BV er in geslaagd een geïntegreerde oplossing te vinden. Een oplossing die op organische wijze de routing in het gebouw inzichtelijk maakt en op een natuurlijke manier de privacy waar gewenst versterkt. Subtiel in verschijningsvorm, maar tegelijkertijd duidelijk en herkenbaar voor bezoekers en medewerkers.

VAKMANSCHAP ONDER HANDBEREIK
De opdrachtgever treft in M2uur BV een partner die zorg draagt voor alle facetten van het realisatietraject: materiaalonderzoek, prijs- en conceptvorming, beeldontwikkeling, opmaak, productie, planning en begeleiding, montage, kostenbewaking en aansprakelijkheid.

M2uur BV betekent voor de opdrachtgever een totaalpakket aan diensten en
producten, specialistische kennis en vakmanschap onder handbereik.

één aanspreekpunt
één coördinatiepunt
één kwaliteitscontrolepunt
één uniforme aansprakelijkheid
één prijs

Created with Sketch. Created with Sketch.
Created with Sketch. Created with Sketch. Created with Sketch. Terug naar overzicht
M²uur

Projectgegevens

  • Opdrachtgever:Gemeente Lochem, Lochem
  • Architect:Rau Architecten, Amsterdam
  • Ontwerper:M2uur bv, Jean Klare
  • Locatie:Glaswanden, wanden en lockers
  • Materiaal:Vinylfolies
  • Afmeting:90 m2
Download de projectkaart
Created with Sketch. Created with Sketch. Created with Sketch. Terug naar overzicht