Nathan Systems

Ontwikkeling, productie en montage van 250 m2 glas- en gevelfolies t.b.v. nieuwbouwpand van Nathan Systems te Zevenaar.

PROJECTOMSCHRIJVING
Nathan Systems is importeur van duurzame klimaattechnologie. Als importeur van de merken Uponor, Alpha Innotec, Komfort en MetroTherm is Nathan dé partner voor hoogwaardige producten in duurzame klimaattechniek. Door de enorme groei die het bedrijf doormaakt is Nathan verhuisd naar een nieuw hoofdkantoor in Zevenaar.

Het pand, ontworpen door WillemsenU, is gebouwd volgens de nieuwste technieken van duurzaam verwarmen en koelen. Met duurzame elementen als LED-verlichting (met daglicht- en bewegingssensoren), groendak, PV-cellen en ventilatie met warmteterugwinning, is een CO2-neutraal gebouw gerealiseerd.

Daarnaast is het kantoorgebouw voor het verwarmen en koelen voorzien van betonkernactivering met waterpomp. Hierbij wordt water gepompt door leidingen die in de kern van de betonnen vloer of het betonnen plafond zijn aangebracht.

Het nieuwe kantoor biedt naast werkruimtes plaats voor lesruimtes om de kennis van duurzame klimaatinstallaties over te dragen. Volgens WillemsenU is het nieuwbouwkantoor een voorbeeld van een duurzame totaaloplossing die bouwkundige installaties combineert met een efficiënte constructie en hoogwaardige architectuur.

Om de privacy te verhogen is een deel van de glazen wanden voorzien van een bedrukt patroon. In samenspraak met WillemsenU ontwikkelde M2uur BV een uniek blokpatroon passend bij de huisstijlkleur en buitengevel van Nathan. Om repetitie te voorkomen zijn, middels een uniek ontwikkeld script, alle 70 designs uniek ontworpen. De patronen zijn geprint op transparant vinyl en afgewerkt met een satijnlaminaat om directe inkijk te voorkomen. Tevens is de entreepartij door M2uur BV voorzien van Oracle folies met een metallic look. Vanzelfsprekend is tevens de technische opmaak, coderingen en montagetekeningen t.b.v. de montage door M2uur BV verzorgd.

UITERLIJK MAAKT INZICHTELIJK
De opdrachtgever treft in M2uur BV een partner die zorg draagt voor alle facetten van het realisatietraject: ontwikkeling kunstwerk, materiaalonderzoek, prijs- en conceptvorming, productie, planning, begeleiding, montage en kostenbewaking.

M2uur BV betekent voor de opdrachtgever een totaalpakket aan diensten en producten, vakmanschap en specialistische kennis onder handbereik.

één aanspreekpunt
één coördinatiepunt
één kwaliteitscontrolepunt
één uniforme aansprakelijkheid
één prijs

Created with Sketch. Created with Sketch.
Created with Sketch. Created with Sketch. Created with Sketch. Terug naar overzicht
M²uur

Projectgegevens

  • Opdrachtgever:Nathan Systems
  • Architect:WillemsenU
  • Ontwerper:M2uur bv
  • Locatie:Glaswanden en entree
  • Materiaal:Transparant vinyl en Oracle folie
  • Afmeting:Circa 270 m2
Created with Sketch. Created with Sketch. Created with Sketch. Terug naar overzicht