Hockeyclub Zwolle

Ontwerp, opmaak en realisatie wanden en gietvloer met geïntegreerde fotografische prints voor clubgebouw van hockeyvereniging in Zwolle.

PROJECTOMSCHRIJVING
Hockeyclub Zwolle heeft een nieuw clubhuis betrokken, ontworpen door De Bruin Architecten. Studio van Daan droeg zorg voor een verdere aankleding van het interieur. M2uur bv werd in de arm genomen voor ontwerp en realisatie van een aantal sfeerbepalende fotografische werken in het gebouw. De meest in het oog springende toepassing wordt gevormd door een 32 meter lange 'loper' in het clubhuis.

M2uur BV en huisfotograaf Martijn Bronswijk ontwierpen daarvoor een fotografische collage. De basis daarvan wordt gevormd door een onderlegger van kunstgras waaraan digitaal honderden memorabilia en hockey-attributen zijn toegevoegd. Elk attribuut is op het kunstgras geplaatst en in hoge resolutie gefotografeerd. Alle onderdelen zijn uiteindelijk samengevoegd tot een collage van 32 meter. Het werk is uitgevoerd op gelamineerd vinylfolie, wat strook voor strook op de vloer is bevestigd. De firma Wijzonol heeft het geheel voorzien van een transparante beschermcoating.

De foto's op de achterwanden in twee sanitaire ruimtes zijn uitgevoerd in Duho Digital®. In deze gemelamineerde MDF-panelen zijn prints geïntegreerd van fotograaf René van Ling. Met hulp van een aantal jeugdleden van de club schoot hij twee hilarische beelden. Tegen relatief geringe kosten beschikt Hockeyclub Zwolle over duurzame en sfeerverhogende toepassingen. Mede dankzij deze toepassingen heeft het gebouw een heel eigen, persoonlijk en laagdrempelig karakter gekregen. Een plek waar het voor en na de wedstrijden goed toeven is.

UITERLIJK MAAKT INZICHTELIJK
De opdrachtgever treft in M2uur BV een partner die zorg draagt voor alle facetten van het realisatietraject: ontwikkeling kunstwerk, materiaalonderzoek, prijs- en conceptvorming, productie, planning, begeleiding, montage en kostenbewaking.

M2uur BV betekent voor de opdrachtgever een totaalpakket aan diensten en producten, vakmanschap en specialistische kennis onder handbereik.

één aanspreekpunt
één coördinatiepunt
één kwaliteitscontrolepunt
één uniforme aansprakelijkheid
één prijs

Created with Sketch. Created with Sketch.
Created with Sketch. Created with Sketch. Created with Sketch. Terug naar overzicht
M²uur

Projectgegevens

  • Opdrachtgever:Stichting Hockey Accommodatie, De Blauwe Hand
  • Architect:De Bruin Architecten
  • Ontwerper:M2uur BV, René van Ling
  • Locatie:Wanden sanitair, vloer
  • Materiaal:Duho Digital®, vinylfolie
  • Afmeting:circa 80 m2
Download de projectkaart
Created with Sketch. Created with Sketch. Created with Sketch. Terug naar overzicht