Hoeve Boschoord

Ontwerp, productie en montage van een locatie-gerelateerd kunstwerk naar ontwerp van Lisa van Noorden ter gelegenheid van 60-jarig bestaan behandelcentrum Hoeve Boschoord.

PROJECTOMSCHRIJVING
Hoeve Boschoord begeleidt al zestig jaar mensen met een lichte verstandelijke beperking en onbegrepen, risicovol gedrag. Ter ere van het jubileum is M2uur bv ingeschakeld voor het realiseren van een uniek kunstwerk in de centrale entree. Het kunstwerk moet op pakkende wijze het verleden en de visie van Stichting Trajectum tot uiting brengen.

Beeldend kunstenaar Lisa van Noorden maakte in opdracht van M2uur bv het ontwerp. Als basis daarvoor dienden tientallen historische foto's uit het archief van Hoeve Boschoord. Van Noorden stelde daaruit een collage samen en voegde er illustraties van mensen, dieren en bladeren aan toe. De springende en klimmende mensfiguren symboliseren de weg terug naar de normale wereld en de plek die zij daarin moeten vinden.

Na goedkeuring van de opdrachtgever is het definitieve ontwerp technisch opgemaakt. Met een uv-werende inkt is het ontwerp geprint op transparant vinyl. Vervolgens is het vinyl aangebracht op zes panelen acrylaat. Het acrylaat geeft het beeld extra diepte en zorgt voor bescherming tegen krassen en verkleuring. De panelen zijn op locatie met afstandshouders aan de wand bevestigd.

Het kleurrijke, gelaagde werk geeft de steriele entree een heel eigen karakter. Bezoekers, cliënten en medewerkers worden en blijven door middel van het kunstwerk doordrongen van de uitdagende en veelzijdige taak waarvoor Hoeve Boschoord al zestig jaar staat.

UITERLIJK MAAKT INZICHTELIJK
De opdrachtgever treft in M2uur BV een partner die zorg draagt voor alle facetten van het realisatietraject: ontwikkeling kunstwerk, materiaalonderzoek, prijs- en conceptvorming, productie, planning, begeleiding, montage en kostenbewaking.

M2uur BV betekent voor de opdrachtgever een totaalpakket aan diensten en producten, vakmanschap en specialistische kennis onder handbereik.

één aanspreekpunt
één coördinatiepunt
één kwaliteitscontrolepunt
één uniforme aansprakelijkheid
één prijs

Created with Sketch. Created with Sketch.
Created with Sketch. Created with Sketch. Created with Sketch. Terug naar overzicht
M²uur

Projectgegevens

  • Opdrachtgever:Stichting Trajectum, Boschoord
  • Ontwerper:M2uur bv, Lisa van Noorden
  • Locatie:Centrale entree
  • Materiaal:Transparant vinyl op acrylaatpanelen
  • Afmeting:Circa 7 m2
Download de projectkaart
Created with Sketch. Created with Sketch. Created with Sketch. Terug naar overzicht