LUMC Kinder IC

Opmaak, productie en montage van zeven wandvullende prints op de afdeling Kinder-IC van het Leids Universitair Medisch Centrum.

PROJECTOMSCHRIJVING
De Intensive Care van de kinderafdeling van het Leids Universitair Medisch Centrum is recentelijk gerenoveerd en gemoderniseerd. Olivier Spek Architecten tekende voor het ontwerp, waarvan zeven wandvullende prints een opvallend onderdeel vormen. M2uur BV werd als adviseur en uitvoerend partner bij de realisatie van de wandbekleding betrokken.

In het voortraject zijn diverse materialen voorgesteld. Uiteindelijk is door de opdrachtgever gekozen voor uitvoering in vinyl. Dit materiaal is relatief makkelijk aan te brengen en in de toekomst eenvoudig te vervangen. Bovendien bleek het hoogwaardige beschermlaminaat te voldoen aan de eisen die door het LUMC aan de hygiëne zijn gesteld.

De ontwerpen van Olivier Spek Architecten zijn technisch opgemaakt en vervolgens full-colour met een uv-werende inkt geprint op delen zelfklevend vinyl. De vinylfolie is afgewerkt met een satijnglans beschermlaminaat. Op locatie zijn de delen vinyl middels directe hechting aangebracht op de wandpanelen, rondom schoongesneden en afgewerkt. De steriele kamers hebben door de fantasievolle en kleurrijke prints een totaal ander uiterlijk gekregen. Hierdoor wordt het verblijf voor de jonge patiënten een stukje huiselijker en aangenamer.

VAKMANSCHAP ONDER HANDBEREIK
Het exterieur en interieur van een gebouw visualiseren de identiteit van de gebruiker van dit gebouw. Wand- en gevelbekleding vormen daarom een steeds hoger aandachtspunt binnen de architectuur. M2uur BV voorziet in deze groeiende vraag naar een creatieve invulling van wanden en gevels.

M2uur BV biedt een totaalpakket aan diensten en producten, vakmanschap en specialistische kennis om ieder idee te verwerken tot een groots gebaar.

één aanspreekpunt
één coördinatiepunt
één kwaliteitscontrolepunt
één uniforme aansprakelijkheid
één prijs

Created with Sketch. Created with Sketch.
Created with Sketch. Created with Sketch. Created with Sketch. Terug naar overzicht
M²uur

Projectgegevens

  • Opdrachtgever:LUMC, Leiden
  • Architect:Olivier Spek Architecten, Werkendam
  • Ontwerper:Olivier Spek Architecten, Werkendam
  • Locatie:Binnenwanden
  • Materiaal:Gelamineerd vinyl
  • Afmeting:ca. 120 m2 (7 wanden)
Download de projectkaart
Created with Sketch. Created with Sketch. Created with Sketch. Terug naar overzicht