De Gasfabriek

Ontwerp en realisatie van een plafondkunstwerk met led-verlichting voor De Gasfabriek te Deventer.

PROJECTOMSCHRIJVING
Voor De Gasfabriek in Deventer heeft M2uur BV in opdracht van Vastgoed 1618 het ontwerp voor een ‘daklicht’ gerealiseerd. Het werk ‘Duik eens in het Diepe’ hangt in de entree van het voormalige Essent kantoor te Deventer. De duikster wordt omringd door (gas)bellen waarin nieuwe logo’s en historische foto’s van de oude Gasfabriek zijn verwerkt. Het werk is 300 x 360 cm en wordt van de achterzijde aangelicht door led verlichting. Het werk is een verrassende eye-catcher in het gerenoveerde gebouw.

De Gasfabriek is een Business Innovation Campus. Gevestigde en startende ondernemingen, startups en scale-ups vormen samen een bruisend en innovatief geheel. Er zijn meer dan 40 bedrijven op de Campus gevestigd, bestaande uit ongeveer 200 personen. Een groot gedeelte van deze bedrijven heeft een sterke focus op innovatie en schaalbare IT-Tech. Het plan is om de campus de komende jaren flink door te ontwikkelen.

In 1857 werd de allereerste Deventerse Gasfabriek gebouwd aan de Raambleek in Deventer. Nadat de vraag naar gas bleef groeien was de bevolking de vervuiling naast de binnenstad zat. Er werd gekozen voor een nieuwe locatie; ‘Het Molenblok’ aan de Zutphenseweg. In 1910 werd het terrein gebouwd naar een ontwerp van stadsarchitect C. Holgen. De Gasfabriek bestond uit een serie gebouwen in een combinatie van chalet- en neo-renaissancestijl.

VAKMANSCHAP ONDER HANDBEREIK
Het exterieur en interieur van een gebouw visualiseren de identiteit van de gebruiker van dit gebouw. Wand- en gevelbekleding vormen daarom een steeds hoger aandachtspunt binnen de architectuur. M2uur BV voorziet in deze groeiende vraag naar een creatieve invulling van wanden en gevels.

M2uur BV biedt een totaalpakket aan diensten en producten, vakmanschap en specialistische kennis om ieder idee te verwerken tot een groots gebaar.

één aanspreekpunt
één coördinatiepunt
één kwaliteitscontrolepunt
één uniforme aansprakelijkheid
één prijs

Created with Sketch. Created with Sketch.
Created with Sketch. Created with Sketch. Created with Sketch. Terug naar overzicht
M²uur

Projectgegevens

  • Opdrachtgever:De Gasfabriek
  • Ontwerper:M2uur bv
  • Locatie:Plafond entree
  • Materiaal:Spanplafond met led-verlichting
  • Afmeting:360 x 300 cm
Created with Sketch. Created with Sketch. Created with Sketch. Terug naar overzicht