MC Haaglanden

Fotografie en productie van 40 meter lang panorama van Scheveningen op de voorzijde van een balie in de nieuwe entree van het MCH te Den Haag.

PROJECTOMSCHRIJVING
Locatie Westeinde van het Medisch Centrum Haaglanden is gefaseerd verbouwd en gemoderniseerd naar ontwerp van De Jong Gortemaker Algra Architecten. De nieuwe entreehal is voorzien van een ware ‘eye catcher’ in de vorm van een 40 meter lange, golvende balie.

M2uur BV werd gevraagd een creatieve invulling voor de voorzijde van deze balie te ontwikkelen. De creatie diende het verbindende karakter tussen de horeca, apotheek en receptie te versterken en herkenbaar te zijn voor de klanten en medewerkers binnen het MCH. In nauw overleg met de directie en de architect leidde dit tot het idee van een panoramische foto van het strand bij Scheveningen.

Fotograaf Bart Küpers trok er op uit om deze knipoog naar het wereldberoemde Panorama Mesdag te realiseren. In totaal schoot Küpers zes panoramische series, rekening houdend met de stand van de zon, wolkenformaties, drukte op het strand, windkracht en de getijden. Het MCH selecteerde hieruit de definitieve serie.

Het panorama is opgebouwd uit zestig losse foto’s, die door M2uur BV digitaal tot een doorlopend beeld zijn samengesmolten. Door het verschil in golfslag tussen de foto’s en de beweging in de lucht bleek dit een zeer nauwgezette klus te zijn. Na goedkeuring op het defintieve beeld is het panorama digitaal en technisch opgemaakt voor productie op 0,7 mm dik print-hpl. Na productie zijn de stroken hpl door interieurbouwer Stoverink vakkundig op de balie verwerkt.

De lange, golvende balie geeft de vernieuwde hal een geheel eigen identiteit. Het panorama is zeer herkenbaar, en zal door het samenspel van licht en donker, land en water en de vele details zeker niet snel vervelen.

VAKMANSCHAP ONDER HANDBEREIK
De opdrachtgever treft in M2uur BV een partner die zorg draagt voor alle facetten van het realisatietraject: materiaalonderzoek, prijs- en conceptvorming, beeldontwikkeling, opmaak, productie, planning en begeleiding, montage, kostenbewaking en aansprakelijkheid.

M2uur BV betekent voor de opdrachtgever een totaalpakket aan diensten en producten, specialistische kennis en vakmanschap onder handbereik.

één aanspreekpunt
één coördinatiepunt
één kwaliteitscontrolepunt
één uniforme aansprakelijkheid
één prijs

Created with Sketch. Created with Sketch.
Created with Sketch. Created with Sketch. Created with Sketch. Terug naar overzicht
M²uur

Projectgegevens

  • Opdrachtgever:Medisch Centrum Haaglanden, Den Haag
  • Architect:De Jong Gortemaker Algra Architecten, Rotterdam
  • Ontwerper:M2uur BV, Bart Küpers
  • Locatie:MCH, Locatie Westeinde, Den Haag
  • Materiaal:0,7 mm print-hpl
  • Afmeting:32 m2.
Download de projectkaart
Created with Sketch. Created with Sketch. Created with Sketch. Terug naar overzicht