MFA Veenendaal

Ontwerp van een 60 meter lang kunstwerk voor multifunctionele accommodatie 'Panorama' te Veenendaal.

PROJECTOMSCHRIJVING
MFA Panorama is de eerste energieneutrale multifunctionele accommodatie van Nederland. Gesitueerd aan de rand van een herstructureringswijk in Veenendaal is het ronde gebouw een zeer markante verschijning. Panorama huisvest diverse maatschappelijke voorzieningen, een gymzaal en buurthuis.
Interieur en exterieur vloeien in het ontwerp van Marlies Rohmer Architecten in elkaar over.

Achter de glazen puien bevindt zich een ronde wand waarop door de architect een kunstuiting is voorzien. M2uur BV werd door de Gemeente Veenendaal benaderd om het ontwerp voor dit kunstwerk te maken en te adviseren in de realisatie daarvan. Het ontwerp van M2uur BV’s Karlien `t Hooft verbeeldt de verscheidenheid aan culturen in de wijk. Het werk is opgebouwd uit bonte kleurstroken waarop bewerkte fotografische beelden zijn geplaatst. De foto's zijn deels aangedragen door de buurtbewoners en deels door kinderen gemaakt. Het thema waarmee de kinderen op pad werden gestuurd was: 'Fotografeer je waardevolste plekje in je buurt'. Dit leverde een keur aan verschillend beeldmateriaal op. Helaas was er slechts ruimte voor een klein deel van de foto's.

Het meer dan 60 meter lange werk is uitgevoerd op gelamineerde vinylfolie. In het donker is het werk verlicht en vormt zo een uiterst herken­baar baken. Energieneutraal, opvallend en herkenbaar verstevigt MFA Panorama de sociale structuren in de omgeving: een krachtige symbiose van functionaliteit en vorm.

VAKMANSCHAP ONDER HANDBEREIK
Het exterieur en interieur van een gebouw visualiseren de identiteit van de gebruiker van dit gebouw. Wand- en gevelbekleding vormen daarom een steeds hoger aandachtspunt binnen de architectuur. M2uur BV voorziet in deze groeiende vraag naar een creatieve invulling van wanden en gevels.
M2uur BV biedt een totaalpakket aan diensten en producten, vakmanschap en specialistische kennis om ieder idee te verwerken tot een groots gebaar.

één aanspreekpunt
één coördinatiepunt
één kwaliteitscontrolepunt
één uniforme aansprakelijkheid
één prijs

Created with Sketch. Created with Sketch.
Created with Sketch. Created with Sketch. Created with Sketch. Terug naar overzicht
M²uur

Projectgegevens

  • Opdrachtgever:Gemeente Veenendaal
  • Architect:Marlies Rohmer Architecten, Amsterdam
  • Ontwerper:M2uur BV , Karlien 't Hooft
  • Locatie:Binnenwand
  • Materiaal:Gelamineerde vinylfolies
  • Afmeting:circa 180 m²
Download de projectkaart
Created with Sketch. Created with Sketch. Created with Sketch. Terug naar overzicht