Omgevingsdienst NZKG

Opmaak, productie en montage van wandbekleding met unieke dessins in het nieuwe kantoor van Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied te Zaandam.

Projectomschrijving
In 2013 verhuisde de Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied (NZKG) naar een bestaand kantoorpand in Zaandam. vanstaalduinen3D werd in de arm genomen om het anonieme gebouw te transformeren tot een moderne en plezierige werkplek. Een opvallend onderdeel in het interieurontwerp wordt gevormd door wandvullende ontwerpen op de wanden van de corridors. M2uur BV kreeg opdracht om de technische opmaak, productie en montage van de wandbekleding te realiseren.

Baukje Rienks van Sabeare werd aangetrokken voor de ontwerpen. Sabeare maakt zogenaamde geopatronen, dessins op basis van cartografie. Rienks vormde plattegronden van het verzorgingsgebied van de Omgevingsdienst om tot sterk grafische ontwerpen. Voor elk van de vijf verdiepingen is uitgegaan van een andere kleurschakering, zodat de ontwerpen ook bijdragen aan de routing binnen het gebouw.

Na technische opmaak zijn de ontwerpen door M2uur BV geprint op Artistus, een synthetisch behang met brand- en vochtwerende eigenschappen. De doeken zijn direct op de wanden aangebracht, rondom schoon gesneden en afgewerkt. Naast de wanden is ook een aantal meubelombouwen voorzien van de ontwerpen. Op elke verdieping zijn tenslotte legendaborden aangebracht met meer informatie over de gebruikte kaarten.

Het wat saaie kantoorpand is door het spannende interieurplan van vanstaalduinen 3D veranderd in een eigentijds en prettig onderkomen voor de Omgevingsdienst. De wandvullende en kleurrijke ontwerpen van Sabeare brengen sfeer en zorgen voor een prettige omgeving voor medewerkers en bezoekers. M2uur BV heeft een drager ingezet die tegen relatief lage kosten een maximaal effect sorteert en ook duurzaam en veilig in gebruik is.

UITERLIJK MAAKT INZICHTELIJK
Het exterieur en interieur van een gebouw visualiseren de identiteit van de gebruiker van dit gebouw. Wand- en gevelbekleding vormen daarom een steeds hoger aandachtspunt binnen de architectuur. M2uur BV voorziet in deze groeiende vraag naar een creatieve invulling van wanden en gevels.

M2uur BV biedt een totaalpakket aan diensten en producten, vakmanschap en specialistische kennis om ieder idee te verwerken tot een groots gebaar.

één aanspreekpunt
één coördinatiepunt
één kwaliteitscontrolepunt
één uniforme aansprakelijkheid
één prijs

Created with Sketch. Created with Sketch.
Created with Sketch. Created with Sketch. Created with Sketch. Terug naar overzicht
M²uur

Projectgegevens

  • Opdrachtgever:Gemeente Zaanstad
  • Architect:vanstaalduinen3D, Amersfoort
  • Ontwerper:Baukje Rienks (Sabeare), Amersfoort
  • Locatie:Wanden en meubelombouwen
  • Materiaal:Artistus synthetisch doek
  • Afmeting:325 m2
Download de projectkaart
Created with Sketch. Created with Sketch. Created with Sketch. Terug naar overzicht