Politiebureau Hoefkade

Ontwikkeling, productie en montage van een drielaags kunstwerk in het daklicht van de appèlruimte in gerenoveerd bureau van de Politie Haaglanden.

PROJECTOMSCHRIJVING
Bureau Hoefkade van Politie Haaglanden was aan een grote renovatie toe. Queeste Architecten tekende voor het ontwerp van de verbouwing en schiep ruimte voor een kunstwerk. Het idee voor een toegepast werk in het daklicht van de appèlruimte is door M2uur BV verkend en uitgewerkt in een concreet plan van aanpak.

Iris van Daalen maakte in opdracht van M2uur BV een schetsontwerp dat door de architect en de opdrachtgever enthousiast werd ontvangen. Van Daalen ontleent inspiratie uit lijnen, structuren en kleuren uit de nano-natuur.

Samen met Van Dijken Glas werd onderzocht hoe het unieke drielaagse ontwerp van Van Daalen het best tot zijn recht zou komen. Hiervoor werden een aantal bewezen technieken voor het gesublimeerd aanbrengen gecombineerd tot een uniek productieproces voor dit kunstwerk. Het werk is opgebouwd uit twee glaspanelen, drie lagen gesublimeerde prints en een speciale backlit coating. Na een intensief traject van testen en proeven, waarin ook de architect en opdrachtgever nauw betrokken waren, werd het productieproces geoptimaliseerd.

De twaalf panelen zijn middels een elegant modulair systeem gemonteerd in het daklicht van de appèlruimte. Door de toepassing van drie bedrukte lagen ontstaat een spannende dieptewerking in het ontwerp. Het kunstwerk dat continue in beweging lijkt te zijn, geeft de ruimte een warme en ingetogen sfeer. Een sfeer die uitnodigt tot reflectie en verbondenheid.

Van Daalen: ‘This design is composed out of abstracted bubbles, ranked as an organisation chart. Everyone is in connection with each other, resulting into a web of influences. The fragile structure of the artwork ‘Bubble’ symbolizes order, structure as well as authority and the transience of this. I liked to change the pure functional space into a space were you can amaze and desire. A place where you may dream, relax and come to comprehension.’

VAKMANSCHAP ONDER HANDBEREIK
Het exterieur en interieur van een gebouw visualiseren de identiteit van de gebruiker van dit gebouw. Wand- en gevelbekleding vormen daarom een steeds hoger aandachtspunt binnen de architectuur. M2uur BV voorziet in deze groeiende vraag naar een creatieve invulling van wanden en gevels.

M2uur BV biedt een totaalpakket aan diensten en producten, vakmanschap en specialistische kennis om ieder idee te verwerken tot een groots gebaar.

één aanspreekpunt
één coördinatiepunt
één kwaliteitscontrolepunt
één uniforme aansprakelijkheid
één prijs

Created with Sketch. Created with Sketch.
Created with Sketch. Created with Sketch. Created with Sketch. Terug naar overzicht
M²uur

Projectgegevens

  • Opdrachtgever:Politie Haaglanden, Den Haag
  • Architect:Queeste Architecten, Den Haag
  • Ontwerper:M2uur bv , Iris van Daalen
  • Locatie:Daklicht in appèlruimte
  • Materiaal:Subliclear Van Dijken Glas
  • Afmeting:Circa 30 m²
Download de projectkaart
Created with Sketch. Created with Sketch. Created with Sketch. Terug naar overzicht