Poseidon Archipel Amsterdam

Ontwerp, productie en montage van gevelpanelen en signing voor basisscholen Poseidon en Archipel te Amsterdam.

PROJECTOMSCHRIJVING
De basisscholen Archipel en Poseidon in Amsterdam-IJburg verhuisden in 2014 naar een nieuw en gezamenlijk onderkomen. SP Architecten ontwierp het markante gebouw. Aannemer HBB Groep gunde M2uur BV de opdracht voor de gevelbeplating rond de entrees. Bijzonder aan deze beplating is dat deze is gegraveerd. Beide scholen leverden termen en spreuken aan die hun visie op onderwijs verwoorden.

In samenspraak met de architect werd het ontwerp, de typografie en de materialisatie door M2uur bv uitgedacht. Een belangrijk aandachtspunt was hierbij de veilige en kindvriendelijke uitvoering van het graveerwerk. Belangrijk daarbij was dat er geen enkele scherpe rand voelbaar mocht zijn. Na een serie proefmodellen werd een definitieve keuze voor uitvoering gemaakt. De bruto-platen zijn verwerkt tot netto-paneelstroken en daarna gegraveerd. Een uiterst secuur werk, dat parallel aan de bouw van de entrees verliep. Dankzij de kleurstelling en boodschappen in de beplating heeft het nieuwe schoolgebouw een herkenbaar en eigentijds gezicht gekregen.

VAKMANSCHAP ONDER HANDBEREIK
Het exterieur en interieur van een gebouw visualiseren de identiteit van de gebruiker van dit gebouw. Wand- en gevelbekleding vormen daarom een steeds hoger aandachtspunt binnen de architectuur. M2uur BV voorziet in deze groeiende vraag naar een creatieve invulling van wanden en gevels.

M2uur BV biedt een totaalpakket aan diensten en producten, vakmanschap en specialistische kennis om ieder idee te verwerken tot een groots gebaar.

één aanspreekpunt
één coördinatiepunt
één kwaliteitscontrolepunt
één uniforme aansprakelijkheid
één prijs

Created with Sketch. Created with Sketch.
Created with Sketch. Created with Sketch. Created with Sketch. Terug naar overzicht
M²uur

Projectgegevens

  • Opdrachtgever:De Geus Bouw
  • Architect:SP Architecten, Waddinxveen
  • Ontwerper:M2uur BV
  • Locatie:Gevels
  • Materiaal:Trespa Meteon gefreesd
  • Afmeting:Circa 80 m2
Created with Sketch. Created with Sketch. Created with Sketch. Terug naar overzicht