Raadhuis Ede

Ontwerp, productie en montage van fotografische kunstwerken op achterwanden van het Raadhuis te Ede in het kader van het project ‘Het Nieuwe Werken’.

PROJECTOMSCHRIJVING
Het Nieuwe Werken, het concept voor plaats- en tijdsonafhankelijk werken, wordt op steeds grotere schaal door organisaties in de praktijk gebracht. Ook binnen de Gemeente Ede staat Het Nieuwe Werken volop in de aandacht. Om de mogelijkheden voor de herinrichting van het Raadhuis te verkennen is eerst een omvangrijke pilot gestart. Atelier Pro Architecten uit Den Haag maakte het ontwerp met een afwisseling van open werkruimtes en afgeschermde werk- en vergaderplekken.

Belangrijke randvoorwaarde voor een effectieve inrichting volgens de uitgangspunten van HNW is het creëren van sfeervolle ruimtes met een vriendelijke uitstraling. Toegepaste kunst is hèt instrument om invulling aan deze randvoorwaarde te geven. M2uur bv kreeg opdracht om binnen het pilotproject zeven kunstuitingen te realiseren. Na deze pilot is HNW door het hele Raadhuis doorgezet en zijn nog elf werken ontworpen, geproduceerd en gemonteerd.

In samenspraak met architect en opdrachtgever is vanuit een breed opgezet sfeervoorstel een concept ontwikkeld voor het bewerken van foto’s. De opdrachtgever leverde hiervoor foto’s aan van herkenbare plekken in en rond Ede. Martijn Bronswijk abstraheerde de foto’s van fotograaf Marten Idema en Bert Vos tot definitieve ontwerpen. De werken spelen een belangrijke rol in de totstandkoming van de gewenste sfeer en uitstraling. Herkenbaar, kleurrijk, maar blijvend interessant door de grafische omzettingen zetten ze Het Nieuwe Werken op een bijzondere manier kracht bij.

VAKMANSCHAP ONDER HANDBEREIK
Het exterieur en interieur van een gebouw visualiseren de identiteit van de gebruiker van dit gebouw. Wand- en gevelbekleding vormen daarom een steeds hoger aandachtspunt binnen de architectuur. M2uur BV voorziet in deze groeiende vraag naar een creatieve invulling van wanden en gevels.

M2uur BV biedt een totaalpakket aan diensten en producten, vakmanschap en specialistische kennis om ieder idee te verwerken tot een groots gebaar.

één aanspreekpunt
één coördinatiepunt
één kwaliteitscontrolepunt
één uniforme aansprakelijkheid
één prijs

Created with Sketch. Created with Sketch.
Created with Sketch. Created with Sketch. Created with Sketch. Terug naar overzicht
M²uur

Projectgegevens

  • Opdrachtgever:Gemeente Ede
  • Architect:Atelier Pro Architecten, Den Haag
  • Ontwerper:M2uur bv , Marten Idema
  • Locatie:Binnenwanden overlegruimtes
  • Materiaal:Airtex
  • Afmeting:ca 500m2
Download de projectkaart
Created with Sketch. Created with Sketch. Created with Sketch. Terug naar overzicht