Relaishuis, Rotterdam

Ontwerp van fotografisch panorma op gevel van Relaishuis, Theemswegtracé.

PROJECTOMSCHRIJVING
In het Rotterdamse havengebied wordt de Havenspoorlijn verlegd. Het nieuwe Theemswegtracé maakt onderdeel uit van de Betuweroute, die mainport Rotterdam per spoor verbindt met het achterland. Voor het Relaishuis, een schakelstation aan het nieuwe tracé, kreeg M2uur bv opdracht van aannemer Boonzaaijer voor de realisatie van een gevelvullende print.

Het origineel aangeleverde materiaal voldeed niet aan de minimale technische eisen. Daarop besloot M2uur bv samen met fotograaf Martijn Bronswijk om een nieuw beeld te schieten. We trokken diep de Maasvlakte in om de kunstmatige duinen en zandverstuivingen vast te leggen in een panoramische foto. We gebruikten hiervoor een robotische camera-arm, een zogenaamde Giga-pan, en een technische camera.

In M2uur bv’s opmaakstudio werden de tientallen losse fotografische beelden samengesmolten tot één naadloos ontwerp. Het resultaat is een 54 x 7 m groot beeld met een resolutie van 72 dpi. De bestanden werden technisch opgemaakt voor reproductie op Steni Vision gevelplaten. Deze zijn kleurvast, weerbestendig, duurzaam gemaakt en relatief eenvoudig te monteren.

Het groene, natuurlijke panorama contrasteert op boeiende wijze met de stedelijke omgeving, het beton en de strakke lijnen van de boven het Relaishuis gelegen spoor.

Created with Sketch. Created with Sketch.
Created with Sketch. Created with Sketch. Created with Sketch. Terug naar overzicht
M²uur

Projectgegevens

  • Opdrachtgever:J. Boonzaaijer Aannemingsbedrijf
  • Ontwerper:M2uur bv, Martijn Bronswijk
  • Locatie:Buitengevel
  • Materiaal:Glasvezel versterkte steencomposiet
  • Afmeting:54 x 7 meter
Created with Sketch. Created with Sketch. Created with Sketch. Terug naar overzicht