Stadswinkel Hillegersberg-Schiebroek

Productie en montage van paneelgordijnen met dubbelzijdige gesublimeerde prints voor het deelgemeentekantoor Hillegersberg-Schiebroek te Rotterdam.

PROJECTOMSCHRIJVING
In april 2012 verhuisde de deelgemeente Hilligersberg-Schiebroek naar het nieuwe complex aan de Argonautenweg in Rotterdam. Interieurarchitect MHIO streefde naar een toekomstbestendige inrichting, waarin bewoners, bestuurders en medewerkers zich welkom en thuis voelen. De multifunctionele raadzaal, die ook gebruikt wordt als trouwlocatie, leende zich bij uitstek voor een bijzonder kunstwerk.
Business Art Service stelde Anuli Croon voor als ontwerper van dit kunstwerk. Zij vatte de oorspronkelijke kernen Hilligersberg en Schiebroek in een kubustisch panorama. M2uur bv kreeg opdracht voor de realisatie van het ontwerp tot kunstzinnige toepassing.

Na onderzoek en diverse testfases is besloten niet één maar twee verschillende panorama's recto-verso te bedrukken. Overdag zijn beide panorama's in hun gelaagdheid te zien. In de avond is enkel één panorama zichtbaar. Dit zorgt voor een levendig en spannend geheel.

De ontwerpen zijn met een sublimatietechniek gereproduceerd op binnen- en buitenzijde van twintig paneelgordijnen. De paneelgordijnen zijn met een slim railssysteem op locatie bevestigd. Hierdoor is het mogelijk de panelen individueel, per sectie of in hun geheel te openen en te sluiten.

Van een afstand is het panoramisch ontwerp herkenbaar en geeft het kantoor een geheel eigen identiteit. Dichterbij bekeken levert het ontwerp een uniek spel van vlakken, patronen en kleuren op. Door de panelen te verschuiven, te openen en te sluiten, ontstaan elke keer weer nieuwe landschappen. 's Avonds levert dit een extra fraai effect op.

Projectfotografie: Anuli Croon en MHIO.

VAKMANSCHAP ONDER HANDBEREIK
Het exterieur en interieur van een gebouw visualiseren de identiteit van de gebruiker van dit gebouw. Wand- en gevelbekleding vormen daarom een steeds hoger aandachtspunt binnen de architectuur. M2uur BV voorziet in deze groeiende vraag naar een creatieve invulling van wanden en gevels.

M2uur BV biedt een totaalpakket aan diensten en producten, vakmanschap en specialistische kennis om ieder idee te verwerken tot een groots gebaar.

één aanspreekpunt
één coördinatiepunt
één kwaliteitscontrolepunt
één uniforme aansprakelijkheid
één prijs

Created with Sketch. Created with Sketch.
Created with Sketch. Created with Sketch. Created with Sketch. Terug naar overzicht
M²uur

Projectgegevens

  • Opdrachtgever:Kunst.nl, Raamsdonkveer
  • Ontwerper:M2uur bv , Anuli Croon
  • Locatie:Glaspui Raadzaal
  • Materiaal:20 paneelgordijnen met dubbelzijdig gesublimeerde prints
  • Afmeting:Circa 110 m2
Download de projectkaart
Created with Sketch. Created with Sketch. Created with Sketch. Terug naar overzicht