Station Amsterdam RAI

Opmaak, productie en montage van twee kunstwerken in gerenoveerd Station RAI, Amsterdam.

PROJECTOMSCHRIJVING
Station Amsterdam RAI is flink verbouwd door de aanleg van extra sporen en perrons. De stationshal is fors uitgebreid en er is een nieuwe opgang naar de perrons gerealiseerd. Hierdoor ontstond ruimte voor kunstinvullingen op twee wanden. Kunstenaarscollectief Polly's Picture Show kreeg opdracht van Alliantie Amstelspoor voor de ontwerpen. M2uur BV werd ingeschakeld als partner voor de realisatie van ontwerp tot kunstobject.

'Mis-en-scene' is de titel die de twee kunstwerken kregen. De werken werken als een optische illusie en vormen als het ware de decors waar reizigers zich tussendoor bewegen. Polly's Picture Show bouwden in hun studio twee maquettes op klein formaat. De maquettes zijn gefotografeerd, bewerkt en passend gemaakt voor de twee entreewanden in het station.
Uniek is dat de werken tot stand komen door een combinatie van technieken: plaatmaterialen met geïntegreerde prints, schilderwerk en lichtbakken. Zowel in voorwerk als in uitvoering was het voor M2uur BV een interessante klus die binnen een krappe planning uitgevoerd moest worden.

Het eindresultaat mag er zijn. De werken geven Station RAI iets eigens en persoonlijks. Door het plaatsen van de kunstwerken winnen beide ruimtes aan uitstraling en sfeer. De optische illusie zet reizigers en bezoekers op het verkeerde been en nodigt uit tot kijken en bekeken worden.

VAKMANSCHAP ONDER HANDBEREIK
De opdrachtgever treft in M2uur BV een partner die zorg draagt voor alle facetten van het realisatietraject: materiaalonderzoek, prijs- en conceptvorming, beeldontwikkeling, opmaak, productie, planning en begeleiding, montage, kostenbewaking en aansprakelijkheid.

M2uur BV betekent voor de opdrachtgever een totaalpakket aan diensten en producten, specialistische kennis en vakmanschap onder handbereik.

één aanspreekpunt
één coördinatiepunt
één kwaliteitscontrolepunt
één uniforme aansprakelijkheid
één prijs

Created with Sketch. Created with Sketch.
Created with Sketch. Created with Sketch. Created with Sketch. Terug naar overzicht
M²uur

Projectgegevens

  • Opdrachtgever:Alliantie Amstelspoor, Amsterdam
  • Ontwerper:Polly's Picture Show, Amsterdam
  • Locatie:Wanden
  • Materiaal:WestagHPL, schilderwerk, lichtbakken
  • Afmeting:300 m²
Created with Sketch. Created with Sketch. Created with Sketch. Terug naar overzicht