Wijkvoorziening Stroinkshuis

Ontwerp, productie en montage van multidisciplinaire kunstwerken op schuifwanden in wijkcentrum Stroinkshuis te Enschede.

Projectomschrijving
Het nieuwe wijkcentrum Stroinkshuis vormt het kloppend hart van het herontwikkelde Enschedese stadsdeel Stroinkslanden. Het gebouw van Architectenbureau Kristinsson is het trefpunt voor bewoners, organisaties en verenigingen. Het markante en duurzame ontwerp van het Stroinkshuis sluit aan bij het groene karakter van de wijk. De groene uitstraling wordt verder kracht bijgezet door de kunstuitingen op de schuifwanden.

M2uur bv tekende voor de realisatie van de ontwerpen, uitgevoerd op gelamineerde en full-colour geprinte vinylfolies. Op de entreezijde van de grootste schuifwand is een werk van fotografe Christel Rouwhof gereproduceerd. Rouwhof fotografeerde in Berenbroek en Aamsveen, bosgebieden in de directe omgeving van de wijk.

De overige schuifwanden zijn voorzien van collageachtige ontwerpen van Studio M2uur bv. In deze ontwerpen is werk van Rouwhof gecombineerd met een grafisch spel van vormen, kleuren en lijnen. De grafische toevoegingen geven een dynamisch en speelse gelaagdheid aan het design. Bijzonder is dat in de ontwerpen rekening gehouden is met toekomstige aanvullingen, zodat de werken kunnen meegroeien met het Stroinkshuis en de buurt.

De ontwerpen op de schuifwanden appelleren aan het groene en duurzame karakter van het Stroinkshuis en de omgeving. Ze vormen als het ware een groot venster op de omgeving. In het Stroinkshuis is buiten naar binnen gehaald.

VAKMANSCHAP ONDER HANDBEREIK
Het exterieur en interieur van een gebouw visualiseren de identiteit van de gebruiker van dit gebouw. Wand- en gevelbekleding vormen daarom een steeds hoger aandachtspunt binnen de architectuur. M2uur bv voorziet in deze groeiende vraag naar een creatieve invulling van wanden en gevels.

M2uur bv biedt een totaalpakket aan diensten en producten, vakmanschap en specialistische kennis om ieder idee te verwerken tot een groots gebaar.

één aanspreekpunt
één coördinatiepunt
één kwaliteitscontrolepunt
één uniforme aansprakelijkheid
één prijs

Created with Sketch. Created with Sketch.
Created with Sketch. Created with Sketch. Created with Sketch. Terug naar overzicht
M²uur

Projectgegevens

  • Opdrachtgever:De Woonplaats, Enschede
  • Architect:Kristinsson Architecten, Deventer
  • Ontwerper:M2uur bv, Deventer
  • Locatie:Schuifwanden in binnenruimte 
  • Materiaal:Vinylfolies
  • Afmeting:circa 40 m2
Download de projectkaart
Created with Sketch. Created with Sketch. Created with Sketch. Terug naar overzicht