Studentencomplex Hicondo

Ontwikkeling en realisatie van wandvullende prints in gerenoveerd pand voor studentenhuisvesting in Amsterdam.

PROJECTOMSCHRIJVING
Met de transformatie van een voormalig kantoorpand tot ruim 300 zelfstandige woonunits voor studenten slaat Newave Vastgoed twee vliegen in één klap. Enerzijds wordt een bijdrage geleverd aan het grote tekort aan studentenwoningen in Amsterdam. Anderzijds wordt zo ongewenste leegstand bestreden. Architectenbureau Köstüre Design uit Den Haag is verantwoordelijk voor het ontwerp. Op zeer efficiënte wijze kon met het doordachte ontwerp de renovatie worden uitgevoerd.

M2uur bv kreeg opdracht om een aantal sfeerbepalende prints te ontwikkelen en te realiseren. Meest opvallende aspect in de opdracht wordt gevormd door de wanden van de centrale trappenhuizen en liftkernen. Deze zijn uitgevoerd op Duho Digital van Saréco (mdf met prints onder de melamine toplaag) en als voorzetpanelen aangebracht. Op elke verdiepingsvloer is het zebramotief in een onderscheidende kleur uitgevoerd ter versterking van de oriëntatie in het gebouw. Vanwege de vele onderbrekingen en hoeken in de wanden was met name de technische opmaak een uitdagende klus. Het zebramotief vormt een herkenbare leidraad door het gehele gebouw en is tevens verwerkt op de wanden in de studentenunits.

Naast de wandpanelen zijn alle gemeenschappelijke ruimtes voorzien van fotografische prints met als thema 'Rooms with a View'. Hoge resolutie foto's van fameuze wereldsteden zijn bewerkt en voorbereid voor printproductie. De prints zijn uitgevoerd op Airtex, een synthetisch en vochtwerend behang. Deze sfeerversterkende toevoegingen hebben een grote impact op de beleving van het gebouw. Ze zorgen voor eenheid en huiselijkheid in dit enerverende project.

UITERLIJK MAAKT INZICHTELIJK
De opdrachtgever treft in M2uur BV een partner die zorg draagt voor alle facetten van het realisatietraject: ontwikkeling kunstwerk, materiaalonderzoek, prijs- en conceptvorming, productie, planning, begeleiding, montage en kostenbewaking.

M2uur BV betekent voor de opdrachtgever een totaalpakket aan diensten en producten, vakmanschap en specialistische kennis onder handbereik.

één aanspreekpunt
één coördinatiepunt
één kwaliteitscontrolepunt
één uniforme aansprakelijkheid
één prijs

Created with Sketch. Created with Sketch.
Created with Sketch. Created with Sketch. Created with Sketch. Terug naar overzicht
M²uur

Projectgegevens

  • Opdrachtgever:Newave Vastgoed, Amsterdam
  • Architect:Köstüre Design, Den Haag
  • Ontwerper:Köstüre Design, Den Haag / M2uur bv
  • Locatie:Binnenwanden
  • Materiaal:Sareco DUHO Digital en Airtex
  • Afmeting:ca. 750 m2
Download de projectkaart
Created with Sketch. Created with Sketch. Created with Sketch. Terug naar overzicht