Tattersall Enschede

Technische opmaak van 500 bestanden t.b.v. Steni gevelbekleding met unieke fotografische prints; renovatie van 308 woningen Tattersall te Enschede.

PROJECTOMSCHRIJVING
De grootscheepse renovatie van de wijk Tattersall is in opdracht van woningcorporatie De Woonplaats gefaseerd uitgevoerd door Dura Vermeer. Een belangrijke aanleiding om dit project 10 jaar geleden te starten was het thema veiligheid. Onder meer door de ligging van de wijk, direct grenzend aan het centrum, en de opbouw, met veel openbare onderdoorgangen en duistere hoeken, was de wijk vooral ’s avonds en ’s nachts een toevluchtsoord voor zwervers, dealers en drugsverslaafden. Dit veroorzaakte niet alleen overlast voor bewoners, maar gaf bewoners ook een groot gevoel van onveiligheid.

De wijk is begin jaren ’80 gebouwd op de voormalige plek van de machinefabriek van Tattersall & Holdsworth. De fabriek hield zich bezig met het ontwerpen en fabriceren van textielmachines. Als eerbetoon aan het rijke textielverleden van Enschede zijn op de bergingswanden foto’s verwerkt van de fabriek, textiel en de omgeving. De bewoners hebben zelf mee kunnen beslissen over de fotokeuzes en thema’s. De verschillende thema’s zorgen voor meer kleur en diversiteit in de wijk.

M2uur BV zorgde voor de technische opmaak, coderingen en montagetekeningen t.b.v. de productie. De circa 500 bestanden zijn geprint op Steni Vision panelen (glasvezel versterkt steencomposiet) en afgewerkt met een coating. De coating is verkrijgbaar in 3 glansgraden. In het voorjaar van 2019 zijn alle 308 woningen opgeleverd.

Het stenige karakter van de wijk veranderde door het gevarieerde kleurenpalet op de gevels. Het geeft de woningen meer identiteit en doorbreekt het ooit saaie en ongure straatbeeld.

VAKMANSCHAP ONDER HANDBEREIK
Het exterieur en interieur van een gebouw visualiseren de identiteit van de gebruiker van dit gebouw. Wand- en gevelbekleding vormen daarom een steeds hoger aandachtspunt binnen de architectuur. M2uur BV voorziet in deze groeiende vraag naar een creatieve invulling van wanden en gevels.

M2uur BV biedt een totaalpakket aan diensten en producten, vakmanschap en specialistische kennis om ieder idee te verwerken tot een groots gebaar.

één aanspreekpunt
één coördinatiepunt
één kwaliteitscontrolepunt
één uniforme aansprakelijkheid
één prijs

Created with Sketch. Created with Sketch.
Created with Sketch. Created with Sketch. Created with Sketch. Terug naar overzicht
M²uur

Projectgegevens

  • Opdrachtgever:De Woonplaats
  • Architect:Dura Vermeer Hengelo
  • Locatie:Gevelbekleding woningen
  • Materiaal:Steni Vision
  • Afmeting:circa 1500 m2
Created with Sketch. Created with Sketch. Created with Sketch. Terug naar overzicht