VU Kinderstad

Digitale opmaak en technische uitwerking van wand- en gevelbekleding voor het project VU Kinderstad, Amsterdam.

PROJECTOMSCHRIJVING
VU Kinderstad staat op het dak van de bestaande Oostvleugel van het VU-medisch centrum te Amsterdam. Kinderstad heeft als doel om het zieke kind, familie en vrienden uit de onwennige omgeving van het ziekenhuis te halen en een ontmoeting buiten deze sfeer mogelijk te maken. VU Kinderstad sluit op de 9e verdieping aan op de kinderafdeling. Het Ronald McDonald Kinderfonds wilde een plek realiseren waar ernstig zieke kinderen kunnen spelen en hun ziekte voor even kunnen vergeten.

De BNA schreef voor de plannen van het Kinderfonds een ontwerpwedstrijd uit, die werd gewonnen door het jonge bureau Sponge Architects. Het winnende ontwerp 'VUmc Kinderstad: Er-op-Uit' bestaat onder andere uit een heuse radio- en televisiestudio, het Ajax spelershome, Spottersnest Schiphol en het Spyker Raceteam. De onderdelen zijn ondergebracht in aparte boxen rond een centraal plein in de VU Kinderstad. Sommige boxen zweven in de ruimte, andere steken door de gevels naar buiten. Sponge Architects ontwierp voor elke box een aparte prints.

M2uur BV werd door de architect betrokken bij de digitale opmaak en technische uitwerking van deze sfeerversterkende wand- en gevelbekleding. Van alle wanden en gevels zijn eerst digitale indelingen en optimalisaties gemaakt, waarin het beeldmateriaal is gepositioneerd. Na bewerking van de prints en uitvoerige maat- en kleurcontroles zijn de indelingen ten behoeve van de montage voorzien van zichtbare en onzichtbare coderingen. De bestanden zijn aangeleverd voor reproductie op 6 mm en 0,9 mm Print-HPL.

VU Kinderstad oogt spectaculair en avontuurlijk en biedt hopelijk nog jarenlang speelplezier aan de jonge patiënten, hun familie en vriendjes. M2uur BV is er trots op een bijdrage geleverd te hebben aan dit bijzondere project.

UITERLIJK MAAKT INZICHTELIJK
De opdrachtgever treft in M2uur BV een partner die zorg draagt voor alle facetten van het realisatietraject: ontwikkeling kunstwerk, materiaalonderzoek, prijs- en conceptvorming, productie, planning, begeleiding, montage en kostenbewaking.

M2uur BV betekent voor de opdrachtgever een totaalpakket aan diensten en producten, vakmanschap en specialistische kennis onder handbereik.

één aanspreekpunt
één coördinatiepunt
één kwaliteitscontrolepunt
één uniforme aansprakelijkheid
één prijs

Created with Sketch. Created with Sketch.
Created with Sketch. Created with Sketch. Created with Sketch. Terug naar overzicht
M²uur

Projectgegevens

  • Opdrachtgever:BAM Utiliteitsbouw, Amsterdam
  • Architect:Sponge Architects en Rupali Gupta
  • Ontwerper:Bjorn van Rheenen en Roland Pouw
  • Locatie:Dakopbouw VU Medisch Centrum
  • Materiaal:6 mm en 0,9 mm Print-HPL
  • Afmeting:200 m2
Download de projectkaart
Created with Sketch. Created with Sketch. Created with Sketch. Terug naar overzicht