VU Sportcomplex

Ontwikkeling en realisatie van gevelbekleding met geïntegreerde prints voor het sportcomplex van de Vrije Universiteit te Amstelveen.

PROJECTOMSCHRIJVING
In opdracht van de Vrije Universiteit heeft M2uur bv twee blinde gevels van het sportcomplex op Uilenstede voorzien van tien verschillende sportfoto's. De twee gevels vormen een onderdeel van het door Architectenbureau op tennoort blijdenstein gerenoveerde sportcomplex in Amstelveen. Om het gevelaanzicht en de loopgang naar het complex een 'smoel' te geven heeft de architect gekozen voor een geïntegreerde print in hpl in plaats vaneen hpl in een standaard uniekleur.

De foto's zijn door de amsterdamse fotograaf Clemens Boon op locatie gemaakt en zijn een selectie van de indoorsporten die in het complex te beoefenen zijn. Van tien foto's zijn uitsnede's gemaakt waardoor gedeelten van de akties te zien zijn. De uitsnede's zijn omgezet naar een lijnraster in twee kleuren. De kleur (blauw of rood) correspondeert met de kleur van de gevel.

De digitale bestanden zijn door de firma Abet in Italië verwerkt tot 40 hpl-panelen en zijn middels een houten stijl- en regelwerk verlijmd op de achter-wand.

INVESTEREN IN EEN GEVEL RENDEERT
Elk idee kan verwerkt worden tot een groots gebaar. Of het nu gaat om het doorzetten van een huisstijl of het verwerken van een thematische voorstel-ling, M2uur bv biedt een opdrachtgever alle mogelijkheden een unieke signatuur op een gevel te realiseren.

M2uur bv betekent voor een opdrachtgever specialistische kennis en
vakmanschap onder handbereik, tegen verhoudingsgewijs lage kosten.

één aanspreekpunt
één coördinatiepunt
één kwaliteitscontrolepunt
één uniforme aansprakelijkheid
één prijs

Created with Sketch. Created with Sketch.
Created with Sketch. Created with Sketch. Created with Sketch. Terug naar overzicht
M²uur

Projectgegevens

  • Opdrachtgever:Vrije Universiteit, Amsterdam
  • Architect:Architectenbureau op ten noort blijdenstein, Utrecht
  • Ontwerper: M2uur bv , Clemens Boon
  • Locatie:Buitengevel sportcomplex Uilenstede
  • Materiaal:8 mm Print-HPL
  • Afmeting:100 m2
Download de projectkaart
Created with Sketch. Created with Sketch. Created with Sketch. Terug naar overzicht