Woontorens Nijpelsplantsoen

Ontwerp, productie en montage van 24 kunstwerken in entrees van gerenoveerde woontorens aan Nijpelsplantsoen te Nieuwegein.

PROJECTOMSCHRIJVING
Woningbouwvereniging Mitros investeerde de afgelopen jaren fors in onderhoud en renovatie van vier woontorens aan het Nijpelsplantsoen in Nieuwegein. Ter afronding van de ingrepen ontstond het idee voor kunst in de acht entrees. M2uur BV maakte hiervoor een uitgebreid plan waarmee diverse materialen, posities en mogelijkheden voor ontwerp werden verkend.

De bewoners maakten hun keus uit de verschillende voorstellen en leverden zelf foto's aan die in de ontwerpen zijn verwerkt. Gekozen is voor bewerkte foto's van de bloemen en gewassen waarna de entrees genoemd zijn. Op kruispunten van de patronen uit het ontwerp zijn de foto's rond het thema 'thuis' van de bewoners geplaatst. De huisregels en achtergrondinformatie over Charles Nijpels, naamgever van het plantsoen, zijn in originele typografiën toegevoegd. Hiermee is op subtiele wijze een eerbetoon gebracht aan Nijpels: meesterdrukker, typograaf en vormgever.

Na technische opmaak zijn de ontwerpen gereproduceerd op Duho Digital®, MDF met prints onder de melamine toplaag. Dit materiaal is duurzaam, kras- en kleurbestendig en is door het gesloten oppervlakte onderhoudsvriendelijk. Door te kiezen voor verlijming op houten achterconstructies hoefde de opdrachtgever geen kosten te maken voor het herstellen van de achterliggende wanden. Zodoende is tegen een relatief bescheiden budget een forse kwaliteitsimpuls bereikt. Verrommelde, unheimische en donkere ruimtes zijn met deze ingreep in vrolijke, vriendelijke en gastrvije entrees veranderd.

VAKMANSCHAP ONDER HANDBEREIK
Het exterieur en interieur van een gebouw visualiseren de identiteit van de gebruiker van dit gebouw. Wand- en gevelbekleding vormen daarom een steeds hoger aandachtspunt binnen de architectuur. M2uur bv voorziet in deze groeiende vraag naar een creatieve invulling van wanden en gevels.

M2uur bv biedt een totaalpakket aan diensten en producten, vakmanschap en specialistische kennis om ieder idee te verwerken tot een groots gebaar.

één aanspreekpunt
één coördinatiepunt
één kwaliteitscontrolepunt
één uniforme aansprakelijkheid
één prijs

Created with Sketch. Created with Sketch.
Created with Sketch. Created with Sketch. Created with Sketch. Terug naar overzicht
M²uur

Projectgegevens

  • Opdrachtgever:Mitros Wonen, Utrecht
  • Ontwerper:M2uur bv
  • Locatie:Wanden in entree
  • Materiaal:Duho Digital® MDF
  • Afmeting:80 delen, 240 m2
Download de projectkaart
Created with Sketch. Created with Sketch. Created with Sketch. Terug naar overzicht