Woonzorgcentrum Van Wijckerslooth

Ontwerp, productie en montage wandvisuals ten behoeve van vier liftkernen voor Stichting Marente, locatie Van Wijckerslooth Oegstgeest.

PROJECTOMSCHRIJVING
Locatie Van Wijckerslooth te Oegstgeest is een zorgcentrum van Stichting Marente. Het verpleeghuis is gelegen aan de rand van het Bos van Wijckerslooth. De vele aanbouwen en gangen zorgden voor een onduidelijke routing. De vindbaarheid van kamers was voor veel bewoners en bezoekers derhalve onduidelijk en rommelig. Aan de hand van een door M2uur bv geschreven plan is besloten om onder andere de liftkernen aan te pakken.

Om meer eenheid in het gebouw te brengen heeft M2uur bv voor de vier liftkernen unieke wandvisuals ontwikkeld, passend bij de afdeling en haar cliënten. Elke verdieping is daarnaast vernoemd naar een bloem. Op basis van deze namen en in samenspraak met de afdeling is een concept ontwikkeld dat zorgt voor herkenbaarheid op elke verdieping. In de liften hangen borden die naast de naam en cijfer van de verdieping ook het beeld van de bloem communiceert. Bewoners die meer visueel ingesteld zijn kunnen derhalve makkelijker hun verdieping vinden. De vier werken vormen een integraal onderdeel van het gebouw en zijn door de unieke ontwerpen van Jojanneke van der Lee een rustpunt in het centrale midden van Van Wijckerslooth.

VAKMANSCHAP ONDER HANDBEREIK
Het exterieur en interieur van een gebouw visualiseren de identiteit van de gebruiker van dit gebouw. Wand- en gevelbekleding vormen daarom een steeds hoger aandachtspunt binnen de architectuur. M2uur bv voorziet in deze groeiende vraag naar een creatieve invulling van wanden en gevels.

M2uur bv biedt een totaalpakket aan diensten en producten, vakmanschap en specialistische kennis om ieder idee te verwerken tot een groots gebaar.

één aanspreekpunt
één coördinatiepunt
één kwaliteitscontrolepunt
één uniforme aansprakelijkheid
één prijs

Created with Sketch. Created with Sketch.
Created with Sketch. Created with Sketch. Created with Sketch. Terug naar overzicht
M²uur

Projectgegevens

  • Opdrachtgever:Stichting Marente
  • Ontwerper:M2uur bv , Jojanneke van der Lee
  • Locatie:Binnenwand liftkernen
  • Materiaal:Airtex
  • Afmeting:Circa 45 m2
Download de projectkaart
Created with Sketch. Created with Sketch. Created with Sketch. Terug naar overzicht