Zorgcentrum In Het Zomerpark

Advisering, productie en montage van diverse printtoepassingen in upgrade revalidatieafdeling 'In het Zomerpark' te Nieuw-Vennep

PROJECTOMSCHRIJVING
'In het Zomerpark' is een multifunctionele locatie in Nieuw-Vennep van zorggroep Cordaan. In het Zomerpark ligt aan een mooi park in een moderne buurt in Nieuw-Vennep. Om het woon- en zorgcentrum heen liggen het Zomerpark, Herfstpark, Winterpark en het Lentepark. Elk park roept door de beplanting het beeld van een van de jaargetijden op.

Machinehuis Interieurarchitectuur kreeg opdracht voor herinrichting van de revalidatieafdeling van het woon- en zorgcentrum. Het doel daarvan was meer dan een simpele upgrade. Het vernieuwde interieur moest een wezenlijke bijdrage leveren aan het welzijn en herstel van de cliënten. Het relatief bescheiden budget daarvoor vormde een extra uitdaging. Met een aantal minimale ingrepen, moest een maximaal resultaat worden geboekt.

Machinehuis geeft vorm aan zorg, werk- en leefomgevingen door het leveren van een totaalontwerp waarbij alle elementen van een interieur op elkaar zijn afgestemd: ruimte, indeling, vorm, licht en materiaal. Sfeer en functionaliteit zijn hierbij leidend. Machinehuis was overtuigd van de positieve werking van wandvullende prints op de beleving van de 'huiskamers' op de afdeling. Samen met M2uur bv werden de schetsontwerpen uitgewerkt tot grootformaat en reproduceerbare bestanden. De ontwerpen zijn uitgevoerd op Airtex, een synthetisch behang met een uitstekende prijs/kwaliteitverhouding. De prints zijn telkens uit één deel geproduceerd en rechtstreeks op de wanden aangebracht. Aluminium profielen rondom de aanwezige glaspartijen zorgen voor een fraaie en functionele afwerking.

Naast de huiskamers zijn ook de gangen onderhanden genomen. Dissonerende elementen, waaronder de brandhaspelkasten, zijn bekleed met prints op vinylfolies. De gangen doen daarmee stukken vriendelijker aan. Tenslotte is voor het verbeteren van de routing en oriëntatie in het gebouw signing op de vloeren aangebracht. Hiervoor is wederom gebruik gemaakt van vinylfolies: een betaalbare en praktische oplossing.

Het doordachte interieurontwerp van Machinehuis maakt van de donkere, saaie afdeling een inspirerende omgeving. De toegepaste ontwerpen die M2uur bv mocht realiseren in dit project maken daar een belangrijk onderdeel van uit. Medewerkers, cliënten en management zijn zeer te spreken over het eindresultaat. Het effect van prints op de verblijfskwaliteit is andermaal groot. Ook met een relatief klein budget kan een groots gebaar worden gemaakt.

UITERLIJK MAAKT INZICHTELIJK
De opdrachtgever treft in M2uur BV een partner die zorg draagt voor alle facetten van het realisatietraject: ontwikkeling kunstwerk, materiaalonderzoek, prijs- en conceptvorming, productie, planning, begeleiding, montage en kostenbewaking.

M2uur BV betekent voor de opdrachtgever een totaalpakket aan diensten en producten, vakmanschap en specialistische kennis onder handbereik.

één aanspreekpunt
één coördinatiepunt
één kwaliteitscontrolepunt
één uniforme aansprakelijkheid
één prijs

Created with Sketch. Created with Sketch.
Created with Sketch. Created with Sketch. Created with Sketch. Terug naar overzicht
M²uur

Projectgegevens

  • Opdrachtgever:Cordaan, Nieuw-Vennep
  • Architect:Machinehuis, Amsterdam
  • Ontwerper:Machinehuis, M2uur bv
  • Locatie:Wanden, vloeren, brandkasten
  • Materiaal:Airtex en vinyl
  • Afmeting:ca. 85 m2
Download de projectkaart
Created with Sketch. Created with Sketch. Created with Sketch. Terug naar overzicht