Ontwerp

 M2uur bv maakt in opdracht unieke dessins en ontwerpen voor wanden, gevels en andere toepassingen. Vanaf ideevorming tot conceptontwikkeling, van schetsontwerp tot definitief ontwerp: we helpen onze opdrachtgevers graag op weg. Op deze pagina leggen we uit waarvoor je bij ons terecht kunt.

Conceptontwikkeling

Elk gebouw en iedere locatie vertelt een verhaal. Over de gebruiker en vóór de gebruiker. Beelden helpen dit verhaal te vertellen. Ze maken inzichtelijk waar de gebruiker voor staat, dragen bij aan de gewenste sfeer, geven een impuls aan de sociale veiligheid, vergroten de ruimtelijke kwaliteit van een locatie en transformeren een gebouw of kunstwerk tot een baken. M2uur bv ondersteunt opdrachtgevers en ontwerpers in hun zoektocht daarnaar. Dat begint met de wens om schoonheid, herkenbaarheid en identiteit toe te voegen aan nieuwe of bestaande objecten. Vanuit een breed ingestoken verkenning brengen we stapsgewijs de mogelijkheden voor de toevoeging van beelden, ornamenten en andere decoratieve elementen in kaart. Financiële kaders, wensen en opvattingen vanuit opdrachtgever en architect én voorwaarden aan veiligheid en materialisatie vormen de grenzen waarbinnen wij een droom vatten in een haalbaar concept.

Beeldontwikkeling

M2uur bv helpt opdrachtgevers met het ontwikkelen van beelden. Hiervoor zijn in de praktijk drie werkwijzen gangbaar:
1. Het geschikt maken van bestaande ontwerpen voor reproductie
2. Het uitzetten en begeleiden van een ontwerp door kunstenaars, vormgevers of fotografen
3. Het in-huis ontwikkelen van een ontwerp

In voorkomende gevallen is er reeds een ontwerp beschikbaar. M2uur bv maakt dit beeldmateriaal geschikt voor reproductie tot wand- of gevelbekleding. Het kan daarbij gaan om digitaal beeldmateriaal dat verbeterd wordt, maar ook om bijvoorbeeld het digitaliseren en reproduceerbaar maken van bestaand natuursteen, tegelwerk of mozaïek bij vervanging. Dit raakt steeds meer in zwang, daar reproducties minder milieubelastend en goedkoper zijn en door het lagere gewicht minder eisen stellen aan de fundering, constructie en montage.

Ontwerp in opdracht

M2uur bv beschikt over een groot netwerk aan kunstenaars, fotografen, illustratoren en vormgevers om wensen te vertalen in een pakkend beeld. Indien gewenst kan ook worden gekozen om een open opdracht uit te schrijven. M2uur bv kan dit ontwerptraject van a tot z begeleiden en coördineren, al dan niet in samenspraak met instellingen en fondsen voor kunst in de openbare ruimte.

Invidu: unieke dessins

Opdrachtgevers kunnen het ontwerp ook door M2uur bv zelf laten maken. We beschikken over een eigen designlabel Invidu. Invidu maakt gebruik van een zelfontwikkeld rendering-proces waarmee bestaande en nieuwe patronen digitaal worden gebouwd in unieke dessins zonder repetitie. Patronen geïnspireerd op geometrische vormen en natuurlijke materialen. Inmiddels is een omvangrijke bibliotheek aan dessins voorhanden, waaruit opdrachtgevers een keuze kunnen maken of waar zij inspiratie opdoen voor een custom ontwerp.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Onze verbeelding is de enige begrenzing aan de mogelijkheden voor een ontwerp. Wil je meer weten over de mogelijkheden? De rol die wij kunnen vervullen in de totstandkoming van een aansprekend ontwerp? Neem contact met ons op. Zullen we een (digitaal) bakkie doen? We vertellen je er dan graag meer over.