Opmaak

Je gaat er misschien snel aan voorbij, maar hoe zorg je ervoor dat een ontwerp ook daadwerkelijk geproduceerd kan worden op het materiaal van jouw keuze? M2uur bv is met recht specialist in het gehele opmaakproces van ontwerp tot productie. Wij doen dit voor onze eigen projecten en opdrachtgevers, maar ook in opdracht van een groot aantal fabrikanten en leveranciers. Wij ontzorgen je van a tot z en zetten onze expertise in voor het beste eindresultaat.

Technische opmaak

Als het ontwerp en materiaalkeuze vast staan, dan draagt M2uur bv zorg voor de volgende stap: de technische opmaak. In dit proces wordt het beeldmateriaal nabewerkt en geschikt gemaakt voor reproductie. Wij doen dit voor een groot aantal fabrikanten conform hun aanleverspecificaties. We houden daarbij rekening met zaken als kleurbeheer, resolutie, snijtekens, overvul, marges en optimale plaat- en paneelverdeling. Waar van toepassing kunnen coderingen en andere tekens worden meegegeven om de realisatie te vergemakkelijken.

Digitaliseren

Indien een bestaand object, zoals natuurstenen gevelbekleding, tegelwerk, mozaïek, muurschildering of schilderij gereproduceerd wordt, dan kan M2uur bv helpen met het digitaliseren daarvan. Dit kan in onze eigen studio, maar kan ook op locatie plaatsvinden. We zetten hiervoor technische camera’s of groot formaat scanners in. Met digitale technieken worden de opnames geretoucheerd en verder geoptimaliseerd voor reproductie.

Sampling

Bij complexere projecten, innovatieve materialen en bijzondere toepassingen adviseren wij tijd uit te trekken voor het testen en samplen. Een deel van de materialen komt middels een ambachtelijk proces tot stand. Door vooraf goed te proeven kunnen we correcties doorvoeren, zodat kleuren, resolutie en diepte van het ontwerp tot hun recht komen.

Van plaatje tot plaat

Plat gezegd, is M2uur bv een expert in het vertalen van een plaatje (ontwerp) tot plaat (materiaal). Wil je weten wat we voor jou kunnen doen? Neem contact met ons op via het contactformulier. We vertellen je er onder het genot van een kop koffie heel graag meer over!