Prinses Beatrixschool

Stimulerende omgeving

In 2016 werd de Prinses Beatrixschool in Bodegraven opgeleverd in opdracht van PCBO De Vier Windstreken. Het ontwerp, verzorgd door ZEEP architecten, integreerde mooi in de bestaande bebouwing van de Dronenwijk.

Opdrachtgever:

Stichting PCPO

Architect:

ZEEP Architects and urban designers

Locatie:

Gevel speelplein

Materialen:

Steni Vision Custom

Afmetingen:

Circa 42 m²

Natuurlijk licht

Het gebouw kenmerkt zich door veel natuurlijk licht, dankzij speciale raampartijen en levendige kleuren, waardoor een stimulerende omgeving voor de leerlingen ontstaat.

Glasvezelversterkt composiet

De esthetische keuze voor geprinte Steni Vision panelen was eveneens een strategische. De gevelpanelen, vervaardigd uit glasvezelversterkt composiet, zijn vrijwel onbreekbaar, waardoor ze uitermate geschikt zijn voor schoolgebouwen. Dit is bevestigd door de “De Mooncartest”, uitgevoerd door de gemeente Køge in Denemarken. Hierbij kwam Steni als beste uit de test.

Mooncartest

De Mooncartest kan gebruikt worden om de duurzaamheid van de gevel van een school te testen. De test wordt uitgevoerd door in dit geval de leerlingen rechtstreeks met een Mooncar tegen de gevel van een gebouw te laten botsen. Bij een Mooncartest worden verschillende potentiële bouwmaterialen getest. De resultaten worden door de opdrachtgever gebruikt om het materiaal te kiezen dat het beste past in die specifieke situatie. Een goed materiaal zorgt tevens voor aanzienlijk lagere onderhouds- en vervangingskosten.

Prinses Beatrixschool, Bodegraven