Beekdal Lyceum

 

Beekdal Lyceum

M2uur bv kreeg van Kokke Product & Design opdracht om 73 prints te maken voor het Beekdal Lyceum in Arnhem. Deze prints zijn verwerkt op deuren en plafondcassettes in het statige gebouw.

Opdrachtgever:

Kokke Product & Design

Architect:

Ruud-Jan Kokke

Ontwerper:

Petra Hartman en Rosemin Hendriks

Locatie:

Deuren en plafondcassettes

Materialen:

0,9 mm Print-HPL en Bisonyl

Afmetingen:

Circa 160 m2

Unieke kunstwerken

Fotografe Petra Hartman nam foto’s van talloze leerlingen van het Lyceum. Nadat de definitieve foto’s waren geselecteerd, heeft M2uur bv deze digitaal bewerkt en technisch voorbereid voor productie op 0,9 mm print hpl. De panelen met prints werden vervolgens verwerkt op 59 deuren binnen de school.

Zelfportret Rosemin Hendriks

Beeldend kunstenaar Rosemin Hendriks, een voormalige leerling van het Beekdal, creëerde een voor haar zo kenmerkend zelfportret. Het portret werd in veertien verschillende kleurprofielen opgemaakt om de diversiteit van de school te benadrukken

Productie

M2uur bv heeft de veertien bestanden opgemaakt en technisch voorbereid voor productie op bisonyl. De ontwerpen zijn full-colour geprint met uv-werende inkt op dit synthetische zeildoek. Het bisonyl werd vervolgens verlijmd op de 14 plafondcassettes in de centrale hal.

Smoel

De moderne prints op de deuren en het plafond hebben het Beekdal Lyceum letterlijk en figuurlijk een nieuwe smoel gegeven. M2uur bv heeft op een duurzame manier kunst geïntegreerd in het interieur van het gerenoveerde gebouw. Deze unieke ontwerpen hebben onder andere bijgedragen aan de gewenste sfeer en identiteit van de school.

Beekdal Lyceum, Arnhem