Brede School Het Lint

 

Uniek kunstwerk in Brede School

Multi Functionele Accommodatie (MFA) Het Lint, ontworpen door Spring Architecten, huisvest drie basisscholen, een kinderdagverblijf en peuterspeelzaal.

Opdrachtgever:

Gemeente Midden-Delfland, Schipluiden

Architect:

Spring Architecten, Rotterdam

Ontwerper:

M2uur bv, Stefan Venbroek

Locatie:

Centrale hal

Materialen:

450 gr/m2 Airtex

Afmetingen:

Circa 50 m2

Creatieve invulling

In een vroeg stadium van de bouw benaderde Spring Architecten M2uur BV voor een creatieve invulling van een 25 meter lange en twee meter hoge balustrade in de hal. De Gemeente Midden-Delfland stelde een budget beschikbaar voor de realisatie van dit kunstwerk.

Stefan Venbroek

M2uur BV betrok de toekomstige gebruikers van de MFA bij het project. Ze kozen Stefan Venbroek als uitvoerend kunstenaar uit de door M2uur BV voorgestelde kunstenaars.

Locatiegerelateerd kunstwerk

Venbroek, een illustrator en multimedia kunstenaar, creëerde een collage van zijn gemaakte illustraties en foto’s. Het werk bevat beelden en onderwerpen voorgesteld door de toekomstige gebruikers. De kleuren komen overeen met het interieur en exterieur van de MFA.

Kleurrijk ontwerp

Het definitieve ontwerp is digitaal en technisch voorbereid en full-colour geprint op Airtex, dat vervolgens naadloos verlijmd is aangebracht. Dit kleurrijke en immense ontwerp in de centrale hal geeft MFA ‘Het Lint’ een unieke uitstraling, in het besef dat leerlingen, leraren en andere gebruikers zich thuis zullen voelen.

Het Lint, Den Hoorn