Relaishuis, Rotterdam

 

Relaishuis, Rotterdam

Ontwerp van fotografisch panorma op gevel van Relaishuis, Theemswegtracé.

In het Rotterdamse havengebied wordt de Havenspoorlijn verlegd. Het nieuwe Theemswegtracé maakt onderdeel uit van de Betuweroute, die mainport Rotterdam per spoor verbindt met het achterland. Voor het Relaishuis, een schakelstation aan het nieuwe tracé, kreeg M2uur bv opdracht van aannemer Boonzaaijer voor de realisatie van een gevelvullende print.

Opdrachtgever:

J. Boonzaaijer Aannemingsbedrijf

Ontwerper:

M2uur bv, Martijn Bronswijk

Locatie:

Buitengevel

Materialen:

Steni Vision

Afmetingen:

380 m2 (54 x 7 meter)

Duinen en zandverstuivingen 

Het origineel aangeleverde materiaal voldeed niet aan de minimale technische eisen. Daarop besloot M2uur bv samen met fotograaf Martijn Bronswijk om een nieuw beeld te schieten. We trokken diep de Maasvlakte in om de kunstmatige duinen en zandverstuivingen vast te leggen in een panoramische foto. We gebruikten hiervoor een robotische camera-arm, een zogenaamde Giga-pan, en een technische camera.

Naadloos ontwerp

In M2uur bv’s opmaakstudio werden de tientallen losse fotografische beelden samengesmolten tot één naadloos ontwerp. Met retouche werden kleine onvolkomenheden en verstoringen verholpen. Het resultaat is een 54 x 7 m groot beeld met een resolutie van 72 dpi. De bestanden werden technisch opgemaakt voor reproductie op Steni Vision gevelplaten. Deze zijn kleurvast, weerbestendig, duurzaam gemaakt en relatief eenvoudig te monteren.

Contrast

Het groene, natuurlijke panorama contrasteert op boeiende wijze met de stedelijke omgeving, het beton en de strakke lijnen van de boven het Relaishuis gelegen spoor.

Project Relaishuis, Rotterdam