VU Uilenstede

Geïntegreerde prints

Ontwikkeling en realisatie van gevelbekleding met geïntegreerde prints voor het sportcomplex van de Vrije Universiteit te Amstelveen

Opdrachtgever:

Vrije Universiteit, Amsterdam

Architect:

Architectenbureau op ten noort blijdenstein, Utrecht

Locatie:

Buitengevels sportcomplex Uilenstede

Ontwerp:

M2uur bv, Clemens Boon

Materialen:

8 mm Print-HPL

Afmetingen:

Circa 100 m²

Geïntegreerde prints

In opdracht van de Vrije Universiteit heeft M2uur BV twee blinde gevels van het sportcomplex op Uilenstede voorzien van tien verschillende sportfoto’s. De twee gevels vormen een onderdeel van het door Architectenbureau op tennoort blijdenstein gerenoveerde sportcomplex in Amstelveen. Om het gevelaanzicht en de loopgang naar het complex een ‘smoel’ te geven, heeft de architect gekozen voor een geïntegreerde print in hpl in plaats vaneen hpl in een standaard uni-kleur.

Sportende studenten

De foto’s zijn door de Amsterdamse fotograaf Clemens Boon op locatie van studenten gemaakt. De foto’s zijn een selectie van de indoorsporten die in het complex te beoefenen zijn. Van tien gekozen beelden zijn uitsnede’s gemaakt waardoor gedeelten van de acties te zien zijn. De uitsnede’s zijn omgezet naar een lijnraster in twee kleuren. De kleur (blauw of rood) correspondeert met de kleur van de gevel.

Productie

De digitale bestanden zijn door de firma Abet in Italië verwerkt tot 40 print hpl-panelen en zijn middels een houten stijl- en regelwerk verlijmd op de achterwand.

Vrije Universiteit, Amsterdam