Beekdal Lyceum

Realisatie van 73 prints op deuren en plafondcassettes in Beekdal Lyceum te Arnhem.

PROJECTOMSCHRIJVING
M2uur BV heeft in opdracht van Kokke Product & Design 73 prints gerealiseerd voor het Beekdal Lyceum te Arnhem. De prints zijn verschenen op deuren en plafondcassettes in dit statige pand. Petra Hartman fotografeerde tientallen leerlingen van het Lyceum. Na de keuze voor de definitieve foto's heeft M2uur BV de bestanden digitaal en technisch opgemaakt en uitgewerkt voor productie op 0,9 mm print-hpl. De panelen met prints zijn vervolgens aangebracht op 59 deuren binnen de school.

Beeldend kunstenares Rosemin Hendriks, oud-leerlinge van het Beekdal Lyceum, ontwierp een stillistisch zelfportret. Zij heeft het pop-art aandoen­de portret in veertien verschillende kleurprofielen opgemaakt om zo de diversiteit binnen de school tot uitdrukking te brengen.

De veertien bestanden zijn door M2uur BV op stand gezet en technisch opgemaakt voor productie op bisonyl. De ontwerpen zijn full-colour met een uv-werende inkt geprint op dit synthetische zeildoek. Het bisonyl is tenslotte aangebracht op de plafondcassettes in de centrale hal. De eigentijdse prints op de deuren en het plafond hebben het Beekdal Lyceum letterlijk en figuurlijk een eigen smoel gegeven. De kunst is door M2uur BV op een duurzame manier geïntegreerd in het interieur van het gebouw. De bijzondere ontwerpen dragen hiermee bij aan de gewenste sfeer en identiteit van de school.

VAKMANSCHAP ONDER HANDBEREIK
De opdrachtgever treft in M2uur BV een partner die zorg draagt voor alle facetten van het realisatietraject: materiaalonderzoek, prijs- en conceptvorming, beeldontwikkeling, opmaak, productie, planning en begeleiding, montage, kostenbewaking en aansprakelijkheid.

M2uur BV betekent voor de opdrachtgever een totaalpakket aan diensten en producten, specialistische kennis en vakmanschap onder handbereik.

één aanspreekpunt
één coördinatiepunt
één kwaliteitscontrolepunt
één uniforme aansprakelijkheid
één prijs

Created with Sketch. Created with Sketch.
Created with Sketch. Created with Sketch. Created with Sketch. Terug naar overzicht
M²uur

Projectgegevens

  • Opdrachtgever:Kokke Product & Design, Oosterbeek
  • Architect: Ruud-Jan Kokke
  • Ontwerper:Petra Hartman en Rosemin Hendriks
  • Locatie:Deuren en plafondcassettes
  • Materiaal:0,9 mm Print-HPL en Bisonyl
  • Afmeting:circa 160 m2
Download de projectkaart
Created with Sketch. Created with Sketch. Created with Sketch. Terug naar overzicht