Cios Goes

Ontwikkeling van vijf ontwerpen op de zonwering van het nieuwe CIOS onderkomen te Goes.

PROJECTOMSCHRIJVING
Het Centraal Instituut Opleiding Sportleiders (CIOS) van het ROC Zeeland heeft een nieuw onderkomen gebouwd in Goes. Het markante, kubistische gebouw is rondom voorzien van verticale lamellen die fungeren als zonwering. Architect Ben Westenburger van Rothuizen van Doorn `t Hooft benaderde M2uur BV met de vraag een creatief concept te ontwikkelen voor de 330 lamellen. De haaks op de gevel staande lamellen rond de entree zijn dubbelzijdig voorzien van een ontwerp, zodat in totaal vijf gevelvullende ontwerpen gerealiseerd zijn.

In samenwerking met concept artist Andra Küpers ontwikkelde M2uur BV de ontwerpen. Küpers koos voor een gelaagdheid in het ontwerp en probeerde daarmee zowel vorm, functie als inhoud optimaal te combineren. Küpers: “Door de grote afmeting van de gevels heb ik gekozen voor grote kleurblokken op de lamel. Hierdoor ontstaat in eerste instantie een kleurrijk, abstract geheel. Pas op afstand en vanuit de juiste hoek, neem je het grotere geheel waar. Op deze manier word je als toeschouwer uitgedaagd en betrokken.”

Qua kleurgebruik is rekening gehouden met de omgeving en wordt er eenheid of juist contrast gecreëerd. Beide dragen bij aan de integratie van het CIOS in de omgeving. Dat het duidelijk is dat het gebouw ‘iets’ met sport van doen heeft, lijdt geen twijfel. Op de gevels staan pure, explosieve sportmomenten, waarbij de beweging en dynamiek centraal staat. Uitgangspunten waar het CIOS zich mee kan identificeren. Küpers: “Ik heb gekozen voor krachtige afbeeldingen van traditionele sporten die op alle niveaus worden beoefend. Dit is belangrijk voor de herkenbaarheid, want zeg nou zelf: Wie heeft er nou nooit gezwommen, gefietst, hardgelopen of getennist?”

VAKMANSCHAP ONDER HANDBEREIK
Het exterieur en interieur van een gebouw visualiseren de identiteit van de gebruiker van dit gebouw. Wand- en gevelbekleding vormen daarom een steeds hoger aandachtspunt binnen de architectuur. M2uur BV voorziet in deze groeiende vraag naar een creatieve invulling van wanden en gevels.

M2uur BV biedt een totaalpakket aan diensten en producten, vakmanschap en specialistische kennis om ieder idee te verwerken tot een groots gebaar.

één aanspreekpunt
één coördinatiepunt
één kwaliteitscontrolepunt
één uniforme aansprakelijkheid
één prijs

Created with Sketch. Created with Sketch.
Created with Sketch. Created with Sketch. Created with Sketch. Terug naar overzicht
M²uur

Projectgegevens

  • Opdrachtgever:CIOS, Goes
  • Architect:Rothuizen van Doorn 't hooft. Middelburg
  • Ontwerper:M2uur bv,
  • Locatie:Verticale lamellen aan buitengevel
  • Materiaal:Gelamineerde vinylfolies
  • Afmeting:Circa 900 m²
Download de projectkaart
Created with Sketch. Created with Sketch. Created with Sketch. Terug naar overzicht