Het Mooie Plan Rotterdam

Opmaak, productie en montage van gevelbekleding met unieke fotografische kunstwerken voor 125 woningen in Het Mooie Plan te Rotterdam.

PROJECTOMSCHRIJVING
In de Rotterdamse wijk Lombardije realiseerde Dura Vermeer 125 nieuwbouwwoningen in opdracht van ComWonen. Een opvallend onderdeel in het ontwerp van Joke Vos Architecten wordt gevormd door gevelpanelen met unieke prints. Beeldend kunstenaar Arthur Kleinjan maakte hiervoor een serie fotografische werken van reflecties in water. Elk uniek beeld weerspiegelt op intrigerende wijze de seizoenen, het weer en de natuurlijke omgeving. Samen met de opdrachtgever maakte Kleinjan een aansprekende selectie uit de werken die op de gevels verwerkt zijn.

M2uur BV verwierf opdracht voor de vertaling van de ontwerpen van Kleinjan in de gevelbekleding. Op basis van de verdeling van de kunstenaar zijn de beelden eerst digitaal en technisch opgemaakt. Coderingen, overvul en kleurprofielen zijn toegevoegd, waarna de opgemaakte bestanden zijn aangeleverd voor productie. Gekozen is voor uitvoering in Print-HPL beplating in exterieure kwaliteit. Na kleur- en kwaliteitscontrole zijn de panelen gefaseerd uitgeleverd. Op het werk zijn de panelen, die merendeels tussen kozijn en metselwerk gepositioneerd zijn, ingemeten en tot pasmaat verwerkt. De circa 450 panelen zijn middels tape en kit blind bevestigd op houten stijl- en regelwerken.

De tot de verbeelding sprekende ontwerpen van Kleinjan maken van Het Mooie Plan een zeer onderscheidend woningbouwproject. Tegen relatief lage meerkosten heeft het plan een bijzonder en geheel eigen karakter gekregen. M2uur BV is er trots op dit markante project mede mogelijk gemaakt te hebben.

UITERLIJK MAAKT INZICHTELIJK
De opdrachtgever treft in M2uur BV een partner die zorg draagt voor alle facetten van het realisatietraject: ontwikkeling kunstwerk, materiaalonderzoek, prijs- en conceptvorming, productie, planning, begeleiding, montage en kostenbewaking.

M2uur BV betekent voor de opdrachtgever een totaalpakket aan diensten en producten, vakmanschap en specialistische kennis onder handbereik.

één aanspreekpunt
één coördinatiepunt
één kwaliteitscontrolepunt
één uniforme aansprakelijkheid
één prijs

Created with Sketch. Created with Sketch.
Created with Sketch. Created with Sketch. Created with Sketch. Terug naar overzicht
M²uur

Projectgegevens

  • Opdrachtgever:Dura Vermeer Bouw, Rotterdam
  • Architect:Joke Vos Architecten, Rotterdam
  • Ontwerper:Arthur Kleinjan
  • Locatie:Gevelbekleding woningen
  • Materiaal:6 mm exterieur Print-HPL
  • Afmeting:Circa 700 m2
Download de projectkaart
Created with Sketch. Created with Sketch. Created with Sketch. Terug naar overzicht