Kunst in de zorg

Kunst in de zorg? Kunst in de zorg wordt vaak ingezet om het welzijn van patiënten te bevorderen, stress te verminderen, het genezingsproces te ondersteunen en de algehele kwaliteit van zorg te verbeteren. Op zoek naar kunst in zorg? Schakel M2uur in voor ontwerp en realisatie!

Kunst in de zorg

Wij adviseren, ontwerpen en realiseren kunst in de zorg. Vanaf eerste concept tot uitgewerkt design en van materiaaladvies tot oplevering. Wij maken elk idee mogelijk en doen dit al 25 jaar in binnen- en buitenland. We kunnen veel vertellen over kunst in de zorg, maar laten je hier ook graag zien wat we kunnen. De mogelijkheden in ontwerp en materiaal zijn voor kunst op de muur zijn eindeloos. Laat je inspireren en weet: M2uur bv helpt je graag verder met jouw idee of project. Dus neem contact met ons op voor een (digitale) afspraak.

Voorbeelden van kunst in de zorg 

Op zoek naar voorbeelden van kunst op de muur gerealiseerd door M2uur?

 

Waarom kiezen voor kunst in de zorg?

Welzijn van patiënten: Kunst kan het welzijn van patiënten aanzienlijk verbeteren. Het kan afleiding bieden van pijn, angst en stress, wat op zijn beurt kan helpen bij het versnellen van het genezingsproces. Patiënten ervaren vaak een positiever en kalmerend gevoel wanneer ze worden blootgesteld aan kunst.

Emotionele expressie: Kunst biedt een uitlaatklep voor emoties. Voor sommige patiënten kan het moeilijk zijn om hun gevoelens te uiten met woorden, en kunst stelt hen in staat om hun emoties te uiten en te verwerken door middel van creatieve expressie.

Afleiding en ontspanning: Kunst kan patiënten helpen om zich even af te sluiten van hun ziekte en de stressvolle omgeving van een ziekenhuis. Dit kan de algehele ervaring van het verblijf in een zorginstelling aangenamer maken.

Therapeutische voordelen: Verschillende vormen van kunst, zoals muziektherapie, dans- en bewegingstherapie, en beeldende kunsttherapie, hebben bewezen therapeutische voordelen te hebben. Ze kunnen helpen bij het verbeteren van motorische vaardigheden, communicatie, zelfvertrouwen en sociale interactie.

Verbeterde zorgomgeving: Het opnemen van kunstwerken in de zorgomgeving kan de sfeer en esthetiek van de instelling verbeteren. Dit kan bijdragen aan een gastvrije en mensgerichte sfeer die zowel patiënten als zorgverleners ten goede komt.

Gemeenschapsbetrokkenheid: Kunst in de zorg kan de betrokkenheid van de gemeenschap vergroten. Lokale kunstenaars en organisaties kunnen bijdragen aan de instelling door kunstwerken of workshops aan te bieden.

Ondersteuning van personeel: Het zorgpersoneel kan ook profiteren van de aanwezigheid van kunst in de zorgomgeving. Het kan helpen bij het verminderen van stress en burn-out bij zorgverleners, wat uiteindelijk de kwaliteit van de zorg ten goede komt.