Uniek Houtdecor siert Appartementencomplex in Oslo

25 augustus 2023

Aan de Sinsenveien in Olso wordt momenteel hard gewerkt aan de bouw van een nieuw Appartementencomplex. Het nieuwbouwproject belooft royaal bemeten en lichte woningen, omgeven door diverse gedeelde faciliteiten, waaronder ruime dakterrassen, een volkstuin en een uitgestrekt gemeenschappelijk park.

Een opmerkelijk kenmerk van de vijf gebouwen is de toepassing van maar liefst 9.000 vierkante meter Steni Vision gevelpanelen, elk voorzien van een verfijnde houtprint.

De houtdecoratie is ontwikkeld en gecreëerd door M2uur bv, in nauw overleg met architectenbureau løvseth+partner. Na het maken van verschillende ontwerpen en samples op groot formaat, is de definitieve keuze gevallen op het ‘Bamboo’-motief.

Hiermee zet het Sinsenveiencomplex zich wereldwijd op de kaart als de enige locatie met deze unieke houtprint. Het ontwerp van het houtdecor is volledig digitaal gerealiseerd met behulp van scripting en rendering. Dit innovatieve proces stelt in staat om elk paneel afzonderlijk te bouwen. Daarmee is het tijdperk van repetitieve houtpatronen op gevelpanelen voorgoed voorbij.

De gemaakte printbestanden zijn door Steni Noorwegen gereproduceerd op glasvezelversterkte composietplaten. Dit hoogwaardige proces heeft geresulteerd in gevelpanelen die niet alleen visueel aantrekkelijk zijn, maar ook duurzaam en functioneel met een garantie van maar liefst 60 jaar!

De bouw bevindt zich momenteel in volle gang. Naar verwachting zal het Appartementencomplex Sinsenveien voltooid worden in het eerste kwartaal van het komende jaar. Dit project vertegenwoordigt niet alleen hedendaags wooncomfort, maar ook vooruitstrevendheid en ruimte voor een groene omgeving. Het zal ongetwijfeld de aandacht trekken van zowel toekomstige bewoners als professionals met een interesse in architectuur.

Opdrachtgever: Skanska Bolig

Architect: løvseth+partner as

Aannemer:  Skanska Bygg Oslo Bolig

Materiaal: Steni Vision Custom

Afmetingen: 9.000 m2

Jaar: 2023 – 2024