Gemeentehuis borduurt voort op uniek ontwerp

22 februari 2023

Opnieuw is het Gemeentehuis in Lochem een stukje mooier geworden. De glazen wanden van de wethouderkamers zijn namelijk voorzien van bijzondere dessins. Daarvoor is teruggegrepen op de beeldtaal die speciaal voor het Gemeentehuis is ontworpen.

Het Deventer bureau M2uur bv kreeg voor de opening van het Gemeentehuis in 2013 de opdracht om het interieur te verfraaien. M2uur bv schakelde grafisch vormgever Jean Klare, onder andere bekend van de Atlas van de Belevingswereld, in om een unieke beeldtaal te ontwerpen. De ontwerpen symboliseren de knooppunten, verwevenheid en eigenheid van de kernen en dorpen binnen de gemeente.

Deze beeldtaal diende ook als basis voor de bewegwijzering in het gebouw. Zo heeft het Gemeentehuis inmiddels een heel eigen en herkenbaar karakter. Als het nodig is, kan ook vrij eenvoudig voor nieuwe ruimtes een ontwerp worden gemaakt, zoals in het geval van de wethouderkamers. In februari zijn de nieuwe ontwerpen door M2uur bv aangebracht met glasheldere folies op het glas.