​Frysjaparken & Järvenpää Park

7 november 2023

Onlangs heeft M2uur bv twee projecten in Noorwegen opgeleverd in samenwerking met onze partner Steni. In beide projecten zijn plafondplaten met levensgrote fotografische prints aangebracht om het groene karakter van de wooncomplexen te benadrukken.

Frysjaparken is een groot ontwikkelingsgebied in tussen de Noorse plaatsen Nordmarka en Akerselva. Aan de rand van de stad verschijnen woningen, winkels en bedrijfsruimten. Bijzonder is de wijze waarop dit project onlosmakelijk is verweven met het groen van het omliggende platteland. Ter hoogte van een passage geeft een prachtige print op Steni Vision deze relatie extra kracht.

Eenzelfde verband tussen natuur en de stedelijke omgeving zien we terug in het project Järvenpää Park in Skårerbyen. Ontwikkelaar Selvaag Bolvig past hier het principe van de stadsbosbouw toe. Braakliggende terreinen en asfalt maken plaats voor bomen en struiken. Daken en muren worden benut voor bloemen, heide en planten. Ook in dit project is een plafondprint op Steni Vision aangebracht om het groene thema door te voeren in een passage tussen de verschillende bouwdelen.